Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.08.2014. u 14:00

Maja Njirjak sasvim bi dobro funkcionirala i kao zaposlenica Sarajevskog filmskog festivala “iznajmljena” HTV-u

Sarajevski filmski festival mora dati “srce i dušu”, a ne samo “Srce Sarajeva” HTV-u zbog besplatne promidžbe Sarajeva i festivala. Koji god program otvorite, nekritički hvalospjevi o festivalu i opisi nestvarne ljepote Sarajeva u koji dolaze ljudi iz svih krajeva svijeta na druženje i zabavu. Stalno se govori o Sarajevu, ali bez uporišta u stvarnom životu. Zato HTV pohvata sve trivijalnosti. Naša javna televizija više prati kratku šetnju starlete Severine i slovenskog redatelja Tomaža Pandura po crvenom tepihu nego što je BBC svojedobno pratio korake prvog čovjeka na Mjesecu.

Ove je godine dalekovidnica poslala specijalnu izvjestiteljicu Maju Njirjak koja bi sasvim dobro funkcionirala i kao zaposlenica Sarajevskog filmskog festivala “iznajmljena” HTV-u. Nakon što se sva ushićena javila za subotnji središnji dnevnik, mogli smo je vidjeti i na HTV-u 4 kako razgovara s mađarskim redateljem Belom Tarrom. Nažalost, u njezinim izvješćima nisam vidio one zdrave novinarske skepse i potrage za istinom. Sve je bilo onako kako odgovara Turističkoj zajednici Sarajeva i Mirsadu Purivatri, direktoru Sarajevskog filmskog festivala. Tako se nekada izvještavalo o Titovoj štafeti. (Evo, volio bih da je istražila “glasine” da okupljanje publike oko crvenog tepiha nije spontano, nego da je riječ o plaćenim statistima). Previše blazirano, umotano u celofan i daleko od stvarnog života. Više realnosti ima u najrazigranijim futurističkim filmovima. To nije novinarstvo, to je dobro zapakiran PR proizvod iza kojeg stoje marketinški stručnjak Mirsad Purivatra i njegovi zagrebački jarani.

PLUS

HTV 3. Odličan palestinski film Posljednji dani u Jeruzalemu. Riječ je o ljubavnoj drami, u kojoj usputni kadrovi vojske i policije na ulicama zorno pokazuju kako je teško živjeti u obećanoj zemlji.

MINUS

Dnevnik HTV. Hrvatska će sada mamiti velike investitore davanjem naše putovnice s kojom se može putovati po EU. Šteta što novinarka nije istražila iz koje zemlje dolaze takvi ulagači.

>> Na HTV-u zabranjena neugodna pitanja gay aktivistima

>> Đurica Drobac plaši gledatelje i dok su na godišnjem

Komentara 6

SW
swimm
14:52 25.08.2014.

Kada će na HRT napokon dobiti otkaz višak od barem 1000 njih???

Avatar MK
MK
16:44 25.08.2014.

"HRT 1" bi se u meduvremenu mogao vec i zvati "HRT Balkans", isto kao "Al Jazeera Balkans" - i za to uopce vise nije nit potrebno da se Milić ili Hrga vrate drugu Radmanu...

MC
mica caca
17:12 25.08.2014.

Na 1. HTV programu svaki dan prikazju nekakve kuhare, pa tako ovih dana nekakva baba prikazuje Australiju. Od kuhanja malo i ništa. Uglavnom pametna žena prikazuje sve krajeve australije, sve ljepote i ono što njihovi farmeri proizvode na svojoj zemlji.i. Tako je prije par dana bila u Grčkoj. Lijepu propagandu je prikazala na HTV kako za Grčku tako i za australiju. Naša zemlja kažu turistička, toliko je urednicima stalo do zemlje koja ih dobro hrani, a oni ni toliko se nisu udostojili, da zaposle čestite pametne novinare i u suradnji s našim turističkim djelatnicima prikažu kulinarske specijalitete i ljepote naše domovine, pa neka ih gledaju grci i svi oni koji su prikazani na nacionalnoj televiziji čitavo ljeto, hvaleći svoje zemlje. Naši jugonostalgičari na "hrvatskoj" televiziji sve čine da nam dokažu kako su druge kuhinje i druge zemlje puno bolje i ljepše od naše. E tako se troše naše kune! To se može u tijeku turističke sezone događati samo u Hrvatskoj, jer nas vode oni koji je ne vole niti su je željeli, a takih je 2/3 na HTV. Neka netko napiše kako im otkazati pretplatu, jer nas vrijeđaju i ponižavaju (na svim HTV programima)na sve moguće načine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije