Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan nakon

HTV: Ovo je politički reket, Biškupić bi trebao dati ostavku

hrt
Dalibor Urukalović/PIXSELL
11.06.2010.
u 17:48

- Ovo je politički reket, ucjena ministra kulture Biškupića, a kako je ucjena kazneno djelo, ministar Biškupić bi trebao podnijeti ostavku - rekao je, među inim, član izvršnog odbora Sindikata novinara HTV-a Željko Valčić.

Dan nakon Vladine odluke da se RTV pristojba smanji sa 80 na 60 kuna val nezadovoljstva na Prisavlju ne jenjava. Tako su Sindikat novinara HTV-a i novinarski ogranak HND-a pri HRT-u na današnjoj konferenciji za novinare upozorili kako se tom odlukom ruši jedini javni servis u Hrvatskoj.

- Ovo je politički reket, ucjena ministra kulture Bože Biškupića, a kako je ucjena kazneno djelo, ministar Biškupić bi trebao podnijeti ostavku - rekao je, među inim, član izvršnog odbora Sindikata novinara HTV-a Željko Valčić.

No, svi su bili jedinstveni u stavu da takvim uzimanjem 300 milijuna kuna godišnje HRT-u neće biti na gubitku samo djelatnici HRT-a nego i cjelokupna javnost jer je smanjivanje pristojbe kratkoročno dobar (i populistički) potez za građane, ali dugoročno će se to nedvojbeno osjetiti na najbolnijoj točki - kvaliteti programa.

Istaknuto je također da je Vlada tim potezom "podlegla pritisku globalnih igrača na medijskom tržištu koji su u ovo recesijsko doba ostali bez marketinškog kolača pa im se to na ovaj način kompenzira".

Zanimljiva je bila i diskusija Marije Nemčić, koja je ustvrdila: "Ministar Šuker je kazao kako premijerka Kosor ima velik senzibilitet za ovu kuću i kako je njoj bilo najteže donijeti takvu odluku jer je godinama radila na HRT-u. A možda bi, da je radila u HEP-u, danas i struja bila jeftinija građanima", ironično je rekla Nemčić.

Zoran Šprajc je, pak, naglasio kako je odluka donesena preko noći jer se u javnoj raspravi o novom Zakonu o HRT-u nigdje nije spominjalo smanjenje pretplate, pa nije isključena ni mogućnost da je posrijedi svojevrsna "kazna" HRT-u zbog sve kritičnijih tonova koji iz informativnih emisija idu prema Markovu trgu.

- Očito je da telefonski pozivi iz Banskih dvora nisu urodili plodom, u svom je stilu zaključio Šprajc.

A Nikola Kristić, predsjednik prisavskog ogranka HND-a, rekao je da donošenje ove odrebe usred poslovne godine definitivno upropaštava HRT.  

- U polovici godine, bez ikave elaboracije, odrezati prihod za 25 posto - čavao je u lijes HRT-a, komentirao nam je Kristić uoči početka skupa.

Ključne riječi

Komentara 45

KE
Kex
09:37 12.06.2010.

\"osjetiti na najbolnijoj točki - kvaliteti programa\". hah? kakvoj kvaliteti programa? oni imaju kvalitetu? jedino sto im je ikad valjalo donekle je bio dnevnik, a i tu su ih drugi presisali. gube novce na sve strane, ravnatelja nemogu izabrati, a i prosli je pronevjerio pare i pare. jedino sto znaju je prepucavati se medjusobno. zamisli da se nebi slucajno morali NADMETAT sa ostalim televizijama za prihod od marketinga. lakse je rulji pokupit pare po sili zakona. fuj....

OB
-obrisani-
10:27 12.06.2010.

Ma nemoj, bilo bi najbolje povečati pretplatu, na, recimo, 150 kuna da vam se nađe

MO
moshmislit
07:52 12.06.2010.

pretpostavljam da se ovi sa HTVa ne bi bunili da se pristojba poveća na npr. 100kn...onda to ne bi bio reket, već kao i do sada (neovisno o cijeni pretplate) porez na budale....HTVu se plaća tzv. vlasništvo prijemnika dakle ne plaća im se gledanje programa pa se treba upitati tko je tu točno lud ovo je jedina ideja hdza koja ima iole moju podršku..jedino dobro od te zločinačke organizacije...kad bi još ukinuli tu pretplatu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije