Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDSSB o gašenju HTV dopisništava

HTV se vodi logikom da je problem u provincijama, a ne u centru

hdssb
Foto: Dušan Mirković /Pixsell
14.01.2014.
u 17:00

Građani naše županije i ostalih sredina u Slavoniji imaju jednako pravo da budu informirani o svim događajima s ovoga područja jer jednako plaćaju RTV pretplatu kao i u svim drugim dijelovima države – istaknuo je Dražen Đurović.

Gašenje 11 regionalnih dopisništava HRT-a, od kojih je čak pet iz Slavonije bila je glavna tema današnje konferencije požeško-slavonskog HDSSB-a.

-Nas najviše boli gašenje požeškog dopisništva kao i ostalih slavonskih. To je velika šteta za našu sredinu kao i ostale male sredine u Hrvatskoj. Građani naše županije i ostalih sredina u Slavoniji imaju jednako pravo da budu informirani o svim događajima s ovoga područja jer jednako plaćaju RTV pretplatu kao i u svim drugim dijelovima države – istaknuo je Dražen Đurović, predsjednik požeško –slavonskog HDSSB-a.

Dodao je da bi zakonska obveza HRT-a kao javnog servisa građana ravnomjerna zastupljenost svih dijelova Hrvatske u informativnim i sličnim emisijama. Ova odluka, nastavio je Đurović, slična je odluci koju je vladajuća nomenklatura donijela o gašenju malih bolnica i njihovom spajanju s većim bolnicama. -To je ideja da se najveće uštede mogu provesti od repa, a ne od glave. Takve uštede su odraz neznanja i nesposobnosti i nekompetentnosti onih koji o tome odlučuju. I ministar Ostojić i direktor HTV-a vode se logikom da je kod njih sve dobro, ali oni u provinciji su problem – objasnio je Đurović.

Poručio je i građanima i novinarima da se ne trebaju bojati politike već bi se političari trebali pribojavati novinara kao što je u to društvima zapadne demokracije

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije