Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GUŽVA NA POLJUDU Spriječen dogovoreni masovni obračun splitskih pučkoškolaca

Htjelo se tući 250 đaka

Zgrada u kojoj je disko Mural - ispred nje je dogovoren obračun
Foto: Nino Strmotić
27.10.2008.
u 13:10

Tko zna što bi se sve dogodilo da policija nije spriječila masovnu tučnjavu učenika dviju splitskih osnovnih škola, Bol i Split 3, koja je bila dogovorena za subotu u prijepodnevnim satima.

Naime, u subotu ujutro službenici Odjela za javni red i mir PU splitsko-dalmatinske dobili su dvadesetak dojava građana kako se na Poljudu, kod objekta Mural, u Ulici Osmih mediteranskih igara, pokraj bivših baraka PIS-a, priprema veliki obračun osnovnoškolaca.

1,63 promila
Na mjesto događaja upućeni su pripadnici Odjela za javni red i mir, ali i interventni policajci.

Kad je policija opkolila maloljetnike, bilo ih je oko 150 u Muralu, a još stotinjak nalazilo se ispred objekta, na ulici.

Policajci su spriječili dogovoreni obračun “klinaca” te priveli dvadesetak maloljetnih osoba, rođenih 1993. ili 1994. godine.

Sa svima su djelatnici Odsjeka maloljetničke delinkvencije obavili razgovore u nazočnosti njihovih roditelja, nakon čega su učenici pušteni kućama.

Jedan od maloljetnika bio je dobrano alkoholiziran, izmjereno mu je 1,63 promila alkohola u krvi pa je prevezen u Klinički bolnički centar Split, na pedijatriju.

Priveden vlasnik Murala
Kako doznajemo u PU Splitsko-dalmatinskoj, na kriminalističku obradu priveden je i Andrej Kodžoman (43) iz Splita, vlasnik ugostiteljskog objekta Mural. Na temelju izvida koji su obavljeni, uz nazočnost djelatnika Državnog inspektorata, osnovano se sumnja kako Andrej Kodžoman ilegalno iznajmljuje prostor za okupljanje mladeži. Već dulje vrijeme organizira matineje za maloljetnike, naplaćuje im ulaz po 20 kuna i ne izdaje ulaznice. Maloljetnicima dopušta da u objekt unose alkohol.

– Izvidi se nastavljaju – kažu u PU splitsko-dalmatinskoj, a Kodžomanu slijede prijave.

Ustanovljeno je da je povod masovnom obračunu na Poljudu bila tučnjava koja se dogodila prije tjedan dana. U njoj je lakše ozlijeđen jedan učenik prvog razreda splitske srednje škole. Napala su ga četvorica maloljetnika, učenika osmih rezreda.

Aktere dogovorenog obračuna bilo je nemoguće pronaći, a ravnatelj Osnovne škole Split 3 Zdravko Delaš poručio nam je preko tajništva kako ni nastavnici ni učenici ni roditelji nisu ništa znali o dogovorenoj tučnjavi maloljetnika na Poljudu. Ništa nije htio komentirati.

U Uredu državne uprave, Odsjeku za prosvjetu, koji su od nas doznali za obračun, najavili su sazivanje Povjerenstva za sigurnost u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a pozvat će i ravnatelje dviju škola.




Ravnatelj ništa ne zna o tučnjavi, ali kritizira policiju

– U automobilu sam slušao radio i čuo za tučnjavu učenika OŠ Bol i Split 3. Nije korektno da nas policija o tome nije obavijestila – kazao nam je Davor Bučević, ravnatelj OŠ Bol. Pretpostavlja da je riječ o njihovim bivšim učenicima te da je vjerojatno posrijedi obračun “kvarta protiv kvarta”. Misli da je riječ o učenicima prvih razreda srednjih škola. U školi Bol s alkoholom nemaju problema, a stručna služba nije dobila nikakav signal da se nešto priprema. U pravilu to uvijek od nekoga čuju. Ravnatelj Bučević obećava da će sve provjeriti, ali naglašava da su škole Bol i Split 3 dobrano udaljene i u različitim kvartovima. Policija je, misli on, postupila neprofesionalno.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije