Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠILI U ISTRAŽNOM ZATVORU

Htjeli se okoristiti: U Popovači uhićena četvorica zbog šverca ilegalnih migranata

S migrantima upao u Kupu
Nikola Ćutuk/ PIXSELL
20.10.2020.
u 10:52

Nakon provedenog ispitivanja, državno odvjetništvo predložilo je sucu istrage nadležnog suda određivanje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja djela koji je sudac istrage prihvatio i odredio im istražni zatvor iz navedenih osnova.

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je ispitalo četvoricu državljana Bosne i Hercegovine (1990., 1973., 1975. i 1984.) i donijelo rješenje o provođenju istrage zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. stavak 1. Kaznenog zakona. 

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 15. listopada 2020., nakon međusobnog prethodnog dogovora i dobivenih uputa od organizatora ilegalnog prebacivanja ljudi kroz teritorij Republike Hrvatske, u nakani da se okoriste za dosad neutvrđeni novčani iznos, u okolici Lipovljana u unajmljeno kombi vozilo preuzeli državljane Bangladeša i Pakistana, znajući da su oni nezakonito ušli na područje Republike Hrvatske.

Osnovano se sumnja da ih je potom prvookrivljeni 30-godišnjak kombi vozilom prevozio autocestom A3 u smjeru Zagreba, dok su se drugookrivljeni 47-godišnjak, trećeokrivljeni 45-godišnjak i četvrtookrivljeni 36-godišnjak kretali osobnim vozilom ispred njega kao tzv. prethodnica, kako bi osigurali prvookrivljeniku neometan prolaz i s njim razmjenjivali informacije o policijskim ophodnjama na cesti. Policijski službenici zaustavili su oba vozila nedaleko čvora Popovača i uhitili okrivljenike.

Nakon provedenog ispitivanja, ovo državno odvjetništvo predložilo je sucu istrage nadležnog suda određivanje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja djela koji je sudac istrage prihvatio i odredio im istražni zatvor iz navedenih osnova.

Komentara 1

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
11:17 20.10.2020.

Htjeli se domoljubno snaći: U Popovači uhićena četvorica pravih hrvata zbog šverca ilegalnih migranata uz Boga I domoljublje kao svojih na svome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije