Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Htjeli ih obespraviti, a mogu biti prvaci svijeta

Tko će se sada usuditi uzeti biračko pravo dijaspori, a i kako će biti sucima izreći “herojima nacije” presudu “u ime Republike Hrvatske”

Komentari 14

Avatar Django
Django
15:03 03.07.2018.

Draš, sramota od komentara. Dijaspora treba itekako odlučivati o Hrvatskoj, ako ništa drugo zato jer su ih mediokriteti koji “ovdje žive i plaćaju porez” natjerali da sele iz Hrvatske i čine sve moguće da ih spriječe u povratku. Sve što imalo vrijedi već je odavno “vani”. Samo, kad dijaspora odlučuje, onda igraju (u prenesenom značenju), Modrić, Rakitić, Šubašić, Lovren, a kad odlučuju “oni koji plaćaju porez”, onda igraju kojekakvi Obersneli, Bauci, Bačići, Pupovci, Koržinekice, da ne nabrajam dalje, lista bi bila predugačka. Zato nam i ide kako nam ide.

VL
PR
prajdali100
08:05 04.07.2018.

Gdje je sada Cvitan? Što sad radi bagra koja je neposredno pred SP radila na tome da uništi Reprezentaciju.Ološ je u mišijoj rupi.Prokleti bili.

VL
DO
Dolinski
09:37 04.07.2018.

Sa obzirom na naš demografski minus, jedina realna šansa nam je da nam se vrate novi i stari iseljenici. Novi su sada još u zanosu. Ali ima starih iseljenika, sada u južnoj americi koji su nezadovoljni i vratili bi se, samo im to treba olakšati. čitam neki dan da će im se olakšati stjecanje državljanstva, to neće puno promjeniti, treba više od toga, pojasniti kako nostrificirati diplome, svjedodžbe...

VL
SS
sokac sa drave
10:33 04.07.2018.

Drass79 Prije nekoliko dana je vecernji pisao koliko milijardi tvrde devize ulazi u Hrvatsku(suma je ogromna).Pa dalje pise koliko je nasim politicarima stalo da iseljavaju nase mlade koji su garant da ce njima i dalje stizati Eurici i dolari.Njihove visoke place u kunama oni te bezvrijedne papire pretvore odmah u devize po sistemu sedam papirica za jedan Euro.Puni su kao brod.Ovu drzavu vode laznjaci i neminovno je osudjena na propast.

VL
MA
marsovka
11:12 04.07.2018.

Tko voli nogomet neka uživa .Želim uspjeh našim sportašima, ali više cijenim naše liječnike, koji spašavaju živote, učitelje koji uče našu djecu i ostale radnike , što za male novce rade i žive skromno.Vi ovim člankom tražite , da zato što su postigli uspjeh trebaju krojiti život nama koji ovde živimo .

VL
DU
Deleted user
19:10 03.07.2018.

a diaspora bi glasala ali iz diaspore a sa puskom ih ne bi natjero da idu zivjet u hrvatsku. I ne razumijem, kakve veze ima diaspora sa igracima koji igraju. po tome onda svicarska treba dati I siptarima na kosovu I albaniji da glasaju.

VL
Avatar dras32
dras32
16:37 03.07.2018.

Kakva bedasta paralela, uopce u istu ravan stavljati one koji odlaze trbuhom za kruhom i razmazene milijunase sto porez placaju Monte Carlu. Ali od Jurasica drugo nije ni za ocekivati.

VL
DR
Drass79
14:33 03.07.2018.

SRAMOTA OD ČLANKA...to što svake 2 godine gastarbajtersko dijete ugura loptu u mrežu bi trebalo biti opravdanje i da odlučuju o tome kako ćemo živjeti? Oni će odlučiti kako trošiti MOJ novac? Ne sudjeluju u životu ove države nikako, ne prolaze kroz probleme hrvatskog školstva, zdravstva, mirovinskog, socijale, ničega,... ali trebalo bi ih još više biti u Saboru da odlučuju o tome kako ćemo mi kroz sve navedeno prolaziti...dok oni idu u švicarsku školu i njemačku kliniku, a mirovinu dobivaju iz norveškog mirovinskog, trebali bi nama pametovati i odlučivati o našim životima? Zato jer svakih par dana netko od njih šutne loptu u gol??? Ne kažem da nam je dijaspora kriva za naše probleme, dapače, ali ne vidim kako bi oni pripomogli rješavanju tih istih problema...to što se 3 tjedna u ljeto dođu voziti bijesnim autima po moru ne znači da shvaćaju život u Hrvatskoj. Doseli se prijatelju ovamo, prijavi boravište, pa onda uloži taj svoj novac ili znanje ili kulturu koju si naučio vani, i glasaj do mile volje...ali nažalost svi poznajemo klasičnu sliku dijaspore - u Njemačkoj veći Švabo od Švaba , red rad i disciplina, ali kad se dođe u Hrvatsku ne vrijede ni prometna pravila, ni komunalne naknade, ni građevinske dozvole ne treba...ovo zadnje sam malo pretjerao, ali nije daleko

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.