Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neplatiše

HT tužio Sabor zbog neplaćenih 500 kuna računa za telefoniranje

bebic
Goran Jakuš/Pixsell
18.07.2010.
u 22:30

Tako je zbog 509 kuna HT pokrenuo ovršni postupak protiv države jer Sabor nije platio telekomunikacijske usluge za četiri mjeseca potkraj 2005. i 2006.

Zbog neplaćenih računa za telekomunikacijske usluge HT ne pokreće ovrhe samo protiv građana nego s pravom ne štedi ni državu zaboravi li platiti pokoji račun.

Palmotićeva 24

Tako je zbog 509 kuna HT pokrenuo i ovršni postupak protiv države jer Sabor nije platio telekomunikacijske usluge za četiri mjeseca potkraj 2005. i 2006., a spor još nije sudski okončan dok se ne ustanovi je li Sabor na kraju ipak podmirio dug. Apsurdno je da se zakonodavno državno tijelo više od 3,5 godina nateže s HT-om od javnog bilježnika do suda, a zbog nekoliko stotina kuna. Rješenje o ovrsi protiv države doneseno je u siječnju 2007., no Općinsko državno odvjetništvo koje zastupa Sabor podnijelo je prigovor pozivajući se i na to kako nema dokaza da je Sabor vlasnik telefonske linije u Palmotićevoj 24 (u sudskom se spisu ne navodi tko se koristio spornim telefonom, op. a.). No, Sabor je ipak ubrzo dijelom podmirio dug, pa je platio HT-u 170 kuna sudskih troškova i 119 kuna duga na ime glavnice. No odvjetnik HT-a zatražio je nastavak ovrhe za preostalih 390 kuna duga te zbog 212 kuna kamata. U međuvremenu je lani u ožujku zagrebački Općinski građanski sud izvan snage stavio rješenje o ovrsi pa je spor, s obzirom na prigovore tužiteljstva, a nastavljen.

U lipnju ove godine Općinsko državno odvjetništvo sudu je uzvratilo da je Sabor dug u cijelosti podmirio još u veljači 2007. i da potraživanje HT-a smatraju neosnovanim.

Kamate i troškovi


U srpnju su se pravni zastupnici države i HT-a opet našli u sudnici i ostali svatko pri svojim tvrdnjama pa je ročište odgođeno dok HT u arhivima ne provjeri je li im na kraju Sabor ipak platio 1496 kuna, na koliko se u međuvremenu dug popeo s početnih 509 kuna.

 

Ključne riječi

Komentara 35

PR
probuđen
22:53 18.07.2010.

Kad najveći lopov tuži drugog najvećeg lopova,možda nešto i ostane od ove državice ala tra.la.la.

FE
Felicijen
00:56 19.07.2010.

Neka barba Luka to odradi dobrotvornim radom u svom masliniku....

X6
x6q7
16:33 19.07.2010.

Nevjerojatno kakvi su to lopovi ti HT-ovci! Kad oni izmisle neki trošak i naplate više nego bi trebali, onda nikom ništa...fuj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije