Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJELA INICIJATIVA

HT pristao premjestiti antenski stup iz centra Murskog Središća

antena
Vjeran Žganec Rogulja / Pixsell
25.04.2011.
u 13:01

Građani se žale da je povećan broj malignih bolesti posljednjih godina, a gradski oci s tim su upoznali Hrvatski Telekom

Hrvatski Telekom na molbu grada pristao je preseliti visoki antenski stup iz centra Murskog Središća, van naselja.

Podsjetimo, Večernji je list još prije tri godine upozorio na antenu teleoperatera, koja se nalazi tik do vrtića i pošte te između zgrade i kuća. No osim nje i Tele2 ima odašiljač - u obližnjem crkvenom zvoniku! Građani koji žive u blizini žalili su se na povećani broj smrtnosti od malignih bolesti posljednjih godina, a tu je sumnju Hrvatskom Telekomu prenio i dogradonačelnik Dražen Srpak.

- Nakon tog dopisa došao je Tomislav Jajkić, predstavnik HT-a te stručnjak za smještaj GSM antena. Obišli smo sadašnju lokaciju antene, a potom na sastanku dogovorili pokretanje postupka preseljenja antene van naselja - kaže Srpak.

Antenu neće preseliti ove godine, jer HT nije planirao novac za to, no pronaći će se nova lokacija, u skladu s prostornim planom te mogućnošću priključenja na električnu energiju. HT je zamolio manju gradsku parcelu, na kojoj bi im grad dao pravo građenja.

- S obzirom na njihovo visoko razumijevanje i brzi dogovor te skupo preseljenje, grad će im, u okviru zakona i propisa, izaći u susret - odgovara Srpak. Kako saznajemo i župnik je, uspije li akcija preseljenja, spreman potaknuti izmještaj antene Tele2 iz zvonika na isti taj stup van naselja, što je HT dužan omogućiti.

Ključne riječi

Komentara 3

FE
ferenc
22:27 30.04.2011.

U centru Podturna je postavljen antenski stup,opcina bi morala na isti nacin rijesit taj prolem

GG
ggap
18:08 09.05.2011.

Tak je! Se stupe treba maknuti! I one od struje isto. Najbole je biti Robinzon!

AI
Ante III
14:00 28.04.2011.

A kaj je z ostalim stupma v Medimurju? Kak napr. Podturnu i Novakovcu. Zdrava pamet nebre postaviti to v sredini sela. Ali mi svi znomo da su samo penezi v pitaju. Za peneze mores kupit se. posteje i obraz ne igra vec ulugu, glavni su penezi . ZALOSNO joko ZALOSNO Da bi je bilo malo srom i da je pece malo pri srcu kaj nam deci delajo.Sram vas bilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije