Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'IZRANJAJU PO PETI PUT'
Povratak na članak

HSU nije protiv nacionalne mirovine, no nije im prioritet: 'Ovo sigurno nije mirovina'

Nismo protiv nacionalnih mirovinu, ali ne smatramo ih ‘prvim prioritetom’ mirovinskog sustava, kaže Silvano Hrelja

Komentari 4

ST
stefj
22:05 05.09.2019.

Ovo je nešto što danas najmanje treba, no može donijeti 50.000 glasova. A što će radi nesređenog društva bez reformi do izbora otići još najmanje toliko ljudi, nema veze... Jedina potrebna reforma mirovinskog sustava je ona koja vodi ka ukidanju solidarnog 1. stupa, a to počinje s razdvajanjem mirovina i ostalih naknada stečenih nekakvim pravom. Ovo bacanje novca u crnu rupu zvanu HZMO rezultirat će mirovinama visine džeparca i još većim davanjima i porezima... Sva sreća da svi mladi danas ipak ne razmišljaju o mirovini, inače bi svi odmah otišli van. Nema tih novaca koji bi zadovoljili ovoliku količinu uhljeba koju imamo danas i koja svakim danom sve više raste i traži sve veća prava... A budućnost? Na listi za investiranje se nismo niti pojavili, antipoduzetnička klima ide prema klimaksu, a rastrošnost države raste 4-5 puta više od gospodarstva. Od reformi nema niti R, bar onih potrebnih, a industrijska proizvodnja pada brže od pada broja stanovnika... Istovremeno, poslovanje je sve skuplje i kompliciranije, prenormiranost i birokratiziranost totalno demotivira za bilo kakvo pokretanje posla. Jako teško je otići, no danas mladi imaju sve više prijatelja i rodbine vani, pa je svakim danom sve lakše... A nacionalne mirovine su još jedna glupost čime se ministri bave, umjesto da se bave ozbiljnim stvarima koje treba napraviti.

VL
AA
aabbcc
21:43 05.09.2019.

Zaradjeno isplacivati svaki mjesec. Poslije 65 g. za nerad treba svima isto svaki mjesec. Penzije su obicna izmisljotina ili gdje u ti njihovi dinari uplaceni u fond za penzije?, a onim sto umru ranije neka penzioni fond podigne spomenik odd njihovih uplacenih dinara. ..

VL
Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
21:30 05.09.2019.

Sto se tice mirovina one su kriminal i kriminalne. Moj otac s 29 godina rada u Hrvatskoj i 2 u Austriji ije docekao mirovinu , majka ima negdje oko 1300 kuna a da dodam da je otac radio u jako jako dobroj firmi imao odlicnu placu. E sad ove price, ma pocet su psovat

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.