Naslovnica Vijesti Hrvatska

HSS: Rohatinskom nije produžen ugovor zbog prodaje HPB-a

Vladina želja da HPB ne proda strancima, nego domaćem investitoru upućuje na mogućnost da joj je poznat i budući kupac te da se tu krije odgovor zašto nije produžen mandat guverneru Rohatinskom
20. lipnja 2012. u 15:59 12 komentara 3 prikaza
HPB
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

HSS se protivi prodaji HPB-a, posljednje poslovne banke u državnom vlasništvu, tim prije što hrvatski građani nikada nisu vidjeli novac ostvaren od prodaje niza poslovnih banaka u Hrvatskoj, piše u priopćenju te stranke. Smatraju da je nevjerojatno da Vlada ni ne pokušava pronaći rješenje kako unaprijediti poslovanje HPB-a, a pri tome zadržati kontrolni paket, odnosno većinski udio.

Nevjerojatno je, tvrde, i da Vlada sama stvara ozračje u kojem obezvrjeđuje vrijednost HPB-a, a istodobno se najavljuje njezina prodaja, te nastavljaju: "HPB je mala banka s visokim kamatama. Kome takva banka treba?", pita se ministar Linić.

Vladina želja da HPB ne proda strancima, nego domaćem investitoru upućuje na mogućnost da joj je poznat i budući kupac te da se tu krije odgovor zašto nije produžen mandat guverneru Rohatinskom, zaključili su iz HSS-a te predložili Vladi da sanira banku te da preko te banke omogući hrvatskim obrtnicima, proizvođačima i izvoznicima povoljne kreditne linije.

Matija Vuica
Iskroji svoj život
Matija Vuica: Unikati i rad po mjeri nikada neće izaći iz mode

A1 izdvaja za Vas

  • malamlak:

    zašto ne naprave što i sander, prodaju dijela udjela hrvatskim građanim pod povoljnijim uvjetima ? Nije crvena bagra domoljbna da to učini, čak je i sanader bio veći domoljub od njih

  • Oger:

    20.06.2012. u 17:49h malamlak je napisao/la: Ne znam sta si ti procitao. Zar gore ne pise da hoce prodati domacem investitoru? Osim toga, privatizacija je isto jedno od sredstava kako sanirati budget i smanjiti dugove.

  • yocko:

    Tko je to rekao iz HSSa ?Hrg kaže da on nije ništa rekao..