Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priprema za izbore

HSS raskinuo koaliciju s HDZ-om u Vukovaru

vukovar HSS
Foto: Branimir Bradarić
1/2
11.05.2016.
u 13:21

Problemi u Vukovaru ostali su neriješeni, a to su iseljavanje, nezaposlenost, skupe režije itd. Iz Vukovara je prema službenim podacima samo tijekom prošle godine iselilo više od 2.700 građana, a neslužbene informacije govore da je ta brojka još i veća. Vukovar umire i polako postaje starački dom

Koalicijski sporazum koji je pred lokalne izbore HSS potpisao u svibnju 2014. godine s HDZ-om i HSP dr. Ante Starčević raskinut  jei više ne vrijedi, rekao je to na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su primili 30-ak novih članova predsjednik vukovarskog HSS-a Nikola Volarević.

Govoreći o razlozima raskida koalicije Volarević je rekao da nakon izbora, koje su dobili,  članovi koalicije nisu popili niti jednu kavu više zajedno kao i da HSS, kao članica koalicije, nije bio konzultiran po bilo kakvim pitanjima važnim za grad Vukovar i njegove građane iako su o svima njima imali što reći. Napomenuo je i kako nisu tražili fotelje ali da su ipak očekivali više od koalicije koja je pobijedila na izborima i preuzela vlast u Vukovaru.

– Problemi u Vukovaru ostali su neriješeni, a to su iseljavanje, nezaposlenost, skupe režije itd. Iz Vukovara je prema službenim podacima samo tijekom prošle godine iselilo više od 2.700 građana, a neslužbene informacije govore da je ta brojka još i veća. Vukovar umire i polako postaje starački dom – rekao je Volarević dodajući kako je HSS s ovom konferencijom za novinare zapravo započeo predizbornu kampanju za predstojeće lokalne izbore koji se održavaju u svibnju iduće godine.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak istakao je kako novo vodstvo HSS-a stvara „novi“ HSSS koji je u stvari onaj stari Radićev te da će se nastaviti boriti za hrvatsku domovinu i hrvatski narod.

– Hrvatska je i danas u ratu ali ratu za opstanak Domovine. Ponovno iz Vukovara krećemo u taj rat koji ćemo voditi na miran i politički način. Interesi Hrvatske svima nam moraju biti ispred osobnih interesa. HSS je do sada bio dio koalicije koja je pobijedila na izborima ali od sada bez HSS neće biti moguće sastaviti vlast u gradu. Želimo biti dio izvršne vlasti, rekao je Beljak dodajući kako se raskid koalicije u Vukovaru neće odraziti na državnu razinu s obzirom da općinske, gradske i županijske organizacije stranke imaju samostalnost pri biranju koalicijskih partnera.  

Čelnik HSS-a osvrnuo se i na odnose unutar Domoljubne koalicije i s premijerom Oreškovićem rekavši kako je na čelu stranke koja je dio Domoljubne koalicije dva mjeseca, a da premijera još nije upoznao što je nedopustivo. Istaknuo je i kako ukidanje pečata nije nikakva reforma te da je neophodno što prije krenuti u prave reforme koje će donijeti boljitak građanima. Najavio je i kako će HSS premijera Oreškovića pozvati na svoja stranačka tijela kako bi vidjeli želi li on njihovu podršku ili ne želi i gdje bi mu prenijeli svoja viđenja kako riješiti neke od problema. 

>> 'Sve manja vjerojatnost za nove izbore, gledat ćemo mučenje 4 godine'

>> 'Orešković nema pojma o politici, vrijeme mu je da se vrati u Kanadu'

Komentara 22

TY
Typo
14:05 11.05.2016.

" Ima li nade " - ako želiš nešto komentirati, onda dođi i živi u Vukovaru, a nemoj nešto pisat o ćemu nemaš pojma.

AP
apolon
14:48 11.05.2016.

Beljak je na poziciji gradonačelnika u koaliciji sa SDP-om pa vjerojatno pretpostavlja da bi takva koalicija bila -za njega - bolja politička trgovina!? politička trgovina!?

DU
Deleted user
14:50 11.05.2016.

Sad kad je došao Milanovićev potrčko kriminalnog dosjea, ovo je sasvim očekivani rasplet događaja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije