Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDIZBORNE PRIPREME

HSS još razmišlja hoće li Jamba staviti na listu, na 8. mjesto u 10. jedinici

narodna koalicija
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
19.07.2016.
u 19:30

U SDP-u tvrde da se u HDZ-u malo toga mijenja: “Ostali su stari kadrovi koji su služili jučer Karamarku, a sutra će Plenkoviću”

– Vidim Plenkovićevu glavu nataknutu na HDZ-ovo tijelo. To je neka vrsta političkog Frankenštajna – slikovita je opaska jednog člana Predsjedništva SDP-a na naše pitanje što za SDP-ovu strategiju u kampanji znači dolazak Andreja Plenkovića na čelo HDZ-a.

U SDP-u tvrde da se u HDZ-u malo toga mijenja odlaskom Tomislava Karamarka i dolaskom Plenkovića zato što su u vodstvu te stranke “i dalje manje-više stari kadrovi koji su služili jučer Karamarku, a sutra će Plenkoviću”.

Ne podcjenjuju suparnika

Međutim, ipak su, tvrde, svjesni da je za njih Plenković opasniji politički suparnik nego što je bio Karamarko i da će se u izbornoj kampanji morati prilagoditi i novom šefu HDZ-a.

– Ne podcjenjujemo suparnika, ali naš program neće se temeljiti na činjenici da je HDZ dobio novog predsjednika, nego na onome što smo radili u prošlom mandatu i što smo govorili prije pola godine. A to je da ćemo, kada pobijedimo na izborima, voditi politiku kontinuiteta, sigurnosti i usput ćemo popraviti svu štetu koju je napravila Vlada HDZ-a i Mosta u zadnjih pola godine. Milanovićeva taktika? Pa normalno je da će se dijelom prilagoditi Plenkoviću, baš kao se u prošloj kampanji prilagodio Karamarku, a u pretprošloj tadašnjoj šefici HDZ-a Jadranki Kosor. Jasno je da naše poruke neće biti iste kao što su bile kada je Karamarko vodio HDZ – kaže naš izvor iz vrha SDP-a.

Narodna koalicija, kaže naš sugovornik, podsjećat će birače da je to “isti HDZ, bez obzira na novog predsjednika stranke”.

I Peđa Grbin jučer je rekao da se SDP ne zamara time tko je na čelu suparnika.

– Želimo da se u kampanji govori o različitim idejama i prijedlozima koje nudimo. Nadamo se da će HDZ ponuditi nešto bolje i sustavnije nego što je nudio proteklih godina – rekao je Grbin, član Predsjedništva SDP-a.

Goran Beus Richembergh (HNS) na Facebooku je cinično komentirao izbor Plenkovića za šefa HDZ-a.

Među ostalim napisao da je Plenković junak našega doba i da će njegov izbor “u času će i za vazda HDZ pretvoriti u normalnu i demokratsku stranku”.

– Koliko se HDZ stvarno promijenio, vidjet ćemo po imenima na njihovim izbornim listama – zanimljivo je primijetio izvor iz vodstva SDP-a.

Ali, upravo zbog kadrovske politike jučer je Narodnu koaliciju, točnije HSS i njihova Stipu Gabrića Jamba, napao jedan od najutjecajnijih mostovaca Ivan Kovačić nazvavši ih je “političkim isprdcima”.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

“Mali politički isprdci”

– S tako malim političkim isprdcima koji žele ostvariti samo svoje sitne interese, a skrivaju se iza suknje velikih stranaka Most jednostavno ne želi surađivati ni razgovarati – rekao je Kovačić.

Kako doznajemo, Stipe Gabrić mogao bi se doista naći na listi Narodne koalicije u desetoj izbornoj jedinici; na osmom mjestu tako da bi u Sabor mogao ući isključivo osvoji li dovoljan broj preferencijalnih glasova. Dok nam jedan izvor iz SDP-a tvrdi da je to gotova stvar, drugi kaže da se još ništa ne zna, da će odlučiti HSS.

A kako neslužbeno doznajemo, HSS još nije donio konačnu odluku o tome hoće li Stipe Gabrić Jambo biti na listi.

Komentara 11

U1
ursus_1212
20:01 19.07.2016.

Jambo je poštenjačina.Ako ćemo lagat.

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
21:23 19.07.2016.

Ako Beljak postane podpredsjednik vlade, dobit će imunitet i moći će nesmetano krasti tehničku robu koliko mu srce želi.

NO
Noštromo
22:18 19.07.2016.

Ako se piše o Jambu u HSS onda nije to neka prednost za Narodnu koaliciju, naprotiv...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije