Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KC-KŽ županija

HSS i HDZ svoju moć pokazali već na preslagivanju snaga u odborima

'18.06.2013., Koprivnica - Konstituirajuca sjednica Skupstine Koprivnicko-krizevacke zupanije. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
20.06.2013.
u 10:30


Tomislav Babić iz SDP-a mišljenja je da je trebalo ravnopravnije podijeliti mjesta u odborima

Nakon dvogodišnje stanke, Koprivničanac Damir Felak (HDZ) ponovno je zasjeo u fotelju predsjednika Skupštine Koprivničko-križevačke županije.

Laburisti protiv Bagarića

Na prekjučerašnjoj konstituirajućoj sjednici za njegove zamjenike izabrani su HSS-ovac iz Križevaca Goran Gregurek i Marinko Bagarić, koprivnički SDP-ovac. Sva trojica su na glasovanju o samome sebi bili suzdržani, Felak je prošao bez glasova protiv, a protiv Bagarića su bili dvoje vijećnika laburista. U Županijskoj skupštini HDZ i HSS s partnerima imaju sigurnu većinu, 23 od 41 vijećnika, pa župan Darko Koren i njegovi zamjenici \"lakše dišu\" nego u prošlom sazivu kada se na kraju više nije znalo \"tko pije, a tko plaća\".

- Teško je za očekivati da će uvijek biti ovako dostojanstvena i tolerantna atmosfera, ali prihvaćat ćemo sve dobre prijedloge i ideje s koje god strane dolazili. Želimo surađivati sa svima, a posebno s našim ljudima u izvršnoj vlasti na državnoj razini - istaknuo je Koren.

Nezavisni suzdržani

Najviše prašine na konstituirajućoj sjednici zapravo je podignula zadnja točka dnevnog reda na kojoj se odlučivalo o imenovanjima u županijske odbore.

- Glasali smo \'za\' jer želimo biti afirmativni, ali smatramo da je trebalo ravnopravnije podijeliti mjesta u odborima. Oporba ima 43 posto vijećnika, a sa samo 22 posto sudjeluje u odborima - kazao je Tomislav Babić iz SDP-a.

Nezavisni vijećnici Bardek, Švaco i Lacković bili su suzdržani na glasovanju za sve odbore pa tako i u onima u kojima su se oni našli.

- Nije se poštivala volja birača već na prvom koraku. Mjesta u odborima nisu bila dovoljno dobro konzultirana, nije poštivana procedura i prije nam najavljena ta peta točka dnevnog reda. Nema ni forme niti sadržaja - rekao je Mijo Bardek.

Zbog nedostatka kvoruma i neodržanih sjednica u prošlom skupštinskom sazivu, pred vijećnicima je jako puno posla pa je predsjednik Felak najavio da će se prva radna sjednica održati već 27. lipnja, a najkasnije do 10. srpnja odmah i druga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije