Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smatraju ih sramotnima

HSPAS osuđuje izjavu predsjednika vukovarskog SDSS-a

Vukovar
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
20.08.2014.
u 14:12

Vukovarska podružnica HSP dr. Ante Starčević smatra neprihvatljivim izjave predsjednika vukovarskog SDSS-a Srđana Milakovića o dvojezičnim natpisima u Vukovaru

Vukovarska podružnica HSP dr. Ante Starčević smatra neprihvatljivim izjave predsjednika vukovarskog SDSS-a Srđana Milakovića objavljenu u Večernjem listu, a u kojoj je rekao da će SDSS zastupati što širu upotrebu odredbi Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, što podrazumijeva dvojezične natpise na svim javnim institucijama, pločama na ulazima u grad, pločama s imenima ulica i trgova kao i upotrebu dvojezičnosti u institucijama.

- Posebice sramotnim smatramo izjavu da su u  SDSS-u  spremni razgovarati o tome da neka mjesta stradanja u gradu, poput Ovčare, ne budu obuhvaćena prijedlogom. Očigledno se zaboravlja ili svjesno negiraju činjenice da u gradu Vukovaru nema gotovo niti jedne ulice u kojoj tijekom ratne 1991. godine nije stradalo nedužno hrvatsko stanovništvo, navodi se u priopćenju HSPAS. Poručuju i budući da većinu u Gradskom vijeću trenutno imaju stranke s hrvatskim predznakom da će iste, u skladu s odlukom Ustavnog suda, odrediti u kakvom će obliku i kada u Statut grada Vukovara biti ugrađena prava srpske nacionalne manjine na uporabu vlastitog jezika i pisma. Navode i kako HSPAS o mogućim promjenama Statuta grada Vukovara zasigurno neće pregovarati sa SDSS-om za kojega kažu da nema isključivo pravo predstavljanja srpske nacionalne manjine, budući da u gradskom vijeću imaju svega 4 od 7 vijećnika pripadnika iste.

>>SDSS: Ćirilicu hoćemo u cijelom gradu, o Ovčari možemo pregovarati

>>HSPAS: Predsjednik Gradskoga vijeća Vukovara treba biti Igor Gavrić

Komentara 1

UJ
ujo123
00:46 21.08.2014.

Po ćirilicu u beograd!!! Tu je nečete dobit...,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije