Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politička previranja

HSP: Vladajuću ćemo koaliciju u županiji staviti pod upitnik!

\'29.10.2010., Sisak - Zeljko Kardas,predsjednik zupanisjkog HSP-a. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL\'
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/3
29.10.2010.
u 17:20

Županijski vijećnici Hrvatske stranke prava dobit će stroge upute o postupanju na budućim sjednicama Županijske skupštine - najavio je Veljko Novak

Još je više od godine dana prije parlamentarnih izbora, a hvatanje političkih pozicija u Sisku se jako zahuktalo. HSP se jučer distancirao od SDSS-a potpuno, a od SDP-a posredno na razini županije. S obje stranke oni trenutačno djeluju u vladajućoj koaliciji u Županijskoj skupštini.

Novak: Tužit ću Ikićku!

– Zbog izjava šefice sisačkog SDP-a Kristine Ikić Baniček da je suradnja s HSP-om nemoguća zbog svjetonazorskih razlika, ali i zbog izjava članova SDSS-a kako bi Županijski centar za gospodarenje otpadom trebao biti u Sisku, županijski vijećnici Hrvatske stranke prava dobit će stroge upute o postupanju na budućim sjednicama Županijske skupštine. Politika HSP-a bit će malo drukčija nego do sada, a nećemo dopustiti da se otpad skuplja u ekološki opterećenom Sisku – rekao je čelnik sisačkog ogranka i dopredsjednik HSP-a na državnoj razini Veljko Novak. On nije eksplicitno rekao da raskidaju koaliciju sa SDP-om u Županiji, no potvrdio je da je stavlja pod upitnik.

– HSP-u ne treba SDP, ali je li obratno, to možete vidjeti u praksi – rekao je Novak. Najavio je tužbu protiv Kristine Ikić Baniček zbog tvrdnje da HSP kupuje vijećnike, a pozvao ju je i da iskoristi svoju poziciju kako bi raskinula "neprirodnu koaliciju HSP-a i SDP-a na razini županije".

Ona mu je odmah i odgovorila.

– Najava tužbe pokazuje da istina najviše boli, a svoj utjecaj nastavit ću koristiti za nuđenje rješenja za bolji život građana, a ne onako kako to Veljko Novak želi – rekla je K. Ikić Baniček.

Županica suzdržana

Čelnik županijskog HSP-a Željko Kardaš potvrdio je da je upoznat s takvim stavovima stranke.

– Svaku pojedinu odluku raspravljat ćemo prije Županijske skupštine zasebno na stranačkoj razini, te sami odlučiti o našem stavu na sjednicama – rekao nam je Željko Kardaš.

Za komentar izjava Veljka Novaka zamolili smo i županicu Marinu Lovrić Merzel, koja predvodi koaliciju u kojoj su i HSP i SDSS.

– Svatko ima pravo na svoje mišljenje – kratko je rekla županica.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar mliniški
mliniški
15:30 30.10.2010.

Najavio je tužbu protiv Kristine Ikić Baniček, valjda će je nasloviti na glavi stan i da postupak vodi drugarsko vijeće.Samo tako može gospođa biti kažnjena.

KA
Kajgod
09:25 31.10.2010.

Sad se Novak javio i nešto šizi?!?! Gdje je bio kad su došli pregovori oko koaliranja u županiji? Što onda nije demonstrativno napustio stranku prosvjedujući protiv koalicije s SDP-om... I nek se samo sjeti kako i kada je ušao u politiku, Hrvatski Blok ga je doveo, koji se doduše skroz ugasio prije 3-4 godine, ali eto, to sve govori o njemu... Uglavnom, živo mi se fućka i za crvene i za crne! Između njih je tanka linija...

HR
hrvatskiblok
09:35 31.10.2010.

NOVAK ZNA KAKO JE IZ BLOKA DOŠAO U HSP...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije