Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o tadićevu posjetu

HSP: Srbija jača međunarodni položaj na žrtvama rata

ivica ledenko
Duško Jaramaz/Pixsell
03.11.2010.
u 14:52

U HSP-u nabrajaju 220 hrvatskih žrtava u Baranji, 63 u Sotinu, 68 u Tovarniku, 80 u Lovasu, naglašavajući kako je baš zbog toga izjednačavanje Vukovara i Paulin Dvora neprihvatljivo.

ŠIBENIK - Povodom posjeta srbijanskog predsjednika Borisa Tadića Hrvatskoj, HSP želi upoznati javnost s opasnošću i štetnošću pristajanja na politiku jačanja međunarodnog položaja Srbije na teret žrtava iz Domovinskog rata - kaže Ivica Ledenko, predsjednik SDP-a Šibensko-kninske županije.

Dolazak B. Tadića u Vukovar i Paulin Dvor, smatraju haespeovci, posebno je osjetljiv za hrvatsku politiku, a već sam odabir Vukovara kao simbola herojske obrane i stradanja Hrvata u Domovinskom ratu, te Paulin Dvora, neprihvatljiv je i poraz hrvatske politike.

- Paulin Dvor je mjesto u kojem su u jednom ekscesu stradali srpski civili, zbog čega su provedeni pravosudni procesi i počinitelji osuđeni. Nasuprot tome, u svim okolnim mjestima koja su bila okupirana: u Laslovu, Ernestinovu, Antinovcu, Tenji, cijeloj Baranji i mjestima koja okružuju Vukovar sustavno su ubijani hrvatski, mađarski i drugi civili, u većem broju nego u Paulin Dvoru, a za to nitko nije odgovarao - kaže Ivica Ledenko.

U HSP-u nabrajaju 220 hrvatskih žrtava u Baranji, 63 u Sotinu, 68 u Tovarniku, 80 u Lovasu, naglašavajući kako je baš zbog toga izjednačavanje Vukovara i Paulin Dvora neprihvatljivo. Nadalje, od Borisa Tadića očekuju ispriku zbog srbijanske agresije na Hrvatsku, a ne izražavanje žaljenja uz relativiziranje odgovornosti za rat.

Ivica Ledenko istaknuo je i kako se HSP protivi nazočnosti čelnika SDSS-a Vojislava Stanimirovića tim događanjima jer nikada nije odao počast žrtvama na Ovčari.

- Međutim, 1995. godine spremno je otišao na Pale kod ratnog zločinca Radovana Karadžića primiti odlikovanje za posebne ratne zasluge u ratu u Podunavlju - rekao je Ivica Ledenko.

Ključne riječi

Komentara 29

MM
Mladen Miletić
19:49 03.11.2010.

HSP: Srbija jača međunarodni položaj na žrtvama rata, da ali samo uz veliku pomoč pametnih Hrvata...

KO
kocen
19:03 03.11.2010.

RE:spličanin No ispod crte Sa svojim nickom sramotiš sve splićane,aj odi na portal Politike ili Vesti pa tamo trabunjaj o Vukovaru kao nesreći .

OB
-obrisani-
16:25 03.11.2010.

Turbina - Bus videl kaj je to

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije