Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lokalni izbori

HSP potpisao sporazum o suradnji s Nezavisnim seljacima Hrvatske

daniel srb,hsp (1)
Foto: Maja Šantoši
1/8
04.01.2013.
u 12:53

Za predsjednika stranke Nezavisnih seljaka Hrvatske prošle je godine izabran Mato Mlinarić

Danas je između Hrvatske stranke prava i Nezavisnih seljaka Hrvatske potpisan Sporazum o zajedničkoj suradnji i izlasku na lokalne izbore 2013. Stranka Nezavisnih seljaka Hrvatske, koja je tek u listopadu 2012. godine održala svoju osnivačku skupštinu, ističe se kao prva politička stranka koja je svoj planski politički rad i djelovanje objavila putem društvene mreže Facebook, a već danas se može pohvaliti uskom suradnjom s HSP-om. Ova stranka je usko povezana u svom djelovanju sa strankom Nezavisnih hrvatskih seljaka, te se može nazvati njezinim “političkim krilom“, a obje su u nastojanju da se što vjernije javnosti napomenu poteškoće koje su prisutne u radu i životu seljaka koji pokušavaju vlastitim radom i uzgojem osigurati pravo na pošten i dostojanstven život .

Za predsjednika stranke Nezavisnih seljaka Hrvatske prošle je godine izabran Mato Mlinarić kojemu su potpredsjednici Josip Bartolčić i Antun Furjan, a za tajnika stranke Vladimir Novotny. Na potpisivanju današnjeg sporazuma prigodnu svečanost koja je upriličena u mjesnom domu u mjestu Podgorje, nedaleko Virovitice, prisustvovali su predsjednik Hrvatske stranke prava Daniel Srb sa svojim suradnicima, Zvonimir Šimić koji je na mjestu predsjednika Županijskoj vijeća Virovitičko-podravske županije te predsjednik stranke Nezavisnih seljaka Hrvatske, Mato Mlinarić.

Srb je prisutnima naglasio da je zadovoljan potpisivanjem sporazuma i sveopćim radom Virovitičko-podravske županije jer ovakav primjer suradnje može poslužiti kao putokaz i drugim članovima HSP-a u ostalim županijama. U svom govoru Srb je, uz pokude vladajućima, pohvalio predstavnike udruge poljoprivrednika iz koje je i nastala nova stranka, naglasio da su prepoznali probleme hrvatskog sela te da su riješenja koja nude obećavajuća, i rekao kako smatra da suradnja jedne povijesno važne stranke kao što je HSP i stranke Nezavisnih seljaka Hrvatske može doprinijeti stagniranju depopularizacije Slavonije do koje je došli u proteklih deset godina. U svom govoru je istaknuo da je Slavoniju u proteklih deset godina napustilo čak 9.5% stanovništva, a toliko stanovnika čini jedan grad veličine Osijeka, te je naglasio da ovakav egzodus valja što prije zaustaviti i upozorio da će uskoro doći još veći nemiri među stanovništvom s obzirom na aktualna poskupljenja.

Predsjednik novoosnovane Stranke nezavisnih seljaka Hrvatske Mato Mlinarić u svom je pozdravnom govoru istaknuo da je udruga poljoprivrednika koja je prerasla u političku stranku dokazala ovim sporazumom važnost nacionalnih vrijednosti i obećao je da će biti putokaz svim poljoprivrednicima s područja Virovitičko-podravske županije te da će braniti interese seljaka i seoskog stanovništva općenito. Mlinarić je poručio da je sadašnji put kojim država ide, put u propast, a da ova suradnja znači jednu alternativu svima onima koji žele sudjelovati u donošenju ispravnih odluka za novo i bolje sutra koje svi željno isčekujemo.

>> HSP dr. Ante Starčević demantira izjave šefa pravaša Daniela Srba

Komentara 3

LE
leurdovac
17:06 04.01.2013.

E, da Starčević ustane......

Avatar dr. Evil
dr. Evil
18:19 04.01.2013.

kako, HSP...jel to ona stranka koja je nekad imala zastupnike u Saboru? Potpisali sporazum sa... kako ono ... Nezavisnim Seljacima?!? Nikad čuo za njih, ali sretno na izborima.

ZM
zmalekov
19:56 05.01.2013.

Mene zanima, tko u medijima ima toliki utjecaj da likove poput Mate Mlinarića i Novotnyja gura na naslovne strane? Da nije žalosno - bilo bi smiješno. Zbog toga se i moglo dogoditi da Mlinarić osvane kao savjetnik Predsjednika (sa stažom od svega nekoliko sati), iako se pokazalo da je pravomoćno osuđivan. Ili D. Novotny - promjenio hrpu političkih stranaka, dogurao do tajnika DC (Demokratski centar) i u javnosti plasirao poluistine u ime tzv. Nezavisnih hrvatskih seljaka. Sada ga evo kao spasitelja HSP-a. Jedino me čudi šta Josip Bartolčić ima tražiti u ovom društvu, koje ga je 2005. koštalo funkcije Državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije