Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
progon branitelja

HSP najavljuje zakon o oprostu što smo branili Hrvatsku

anto đapić
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
14.01.2011.
u 14:21

Spremni smo organizirati i prikupljanje potpisa za referendum, a sve da bi se zaustavilo iživljavanje nad braniteljima i njihov progon, kaže Đapić

VUKOVAR – U HSP-u je u tijeku izrada nacrta zakona kojemu je cilj da se zaustavi i spriječi šikaniranje hrvatskih branitelja, najavljeno je na konferenciji za novinare. Prema riječima počasnog predsjednika HSP-a Ante Đapića zakon trenutačno nosi naziv zakon o oprostu što smo branili Hrvatsku i bit će uskoro poslan u saborsku proceduru.

– Spremni smo organizirati i prikupljanje potpisa za referendum, a sve da bi se zaustavilo iživljavanje nad braniteljima i njihov progon. Očigledno je da pravosuđe otvara slučaj Vukovar, a to je rezultat razgovora Ive Josipovića, Jadranke Kosor, Vojislava Stanimirovića i Borisa Tadića za njegova posjeta Vukovaru – rekao je Đapić dodajući da Srbija vjerojatno nikada neće dati točan i konačan popis osumnjičenih branitelja te da su sada svi branitelji u opasnosti.

Mladen Leovac, predsjednik HSP-a Vukovarsko-srijemske županije, istakao je da branitelji ne žele biti abolirani jer nisu počinili nikakav zločin.

– Jednom sam nosio pušku i ne bih opet, ali neka budu sigurni da im neću dozvoliti da me uhite. Želio bih samo poručiti Vladi da ne šalje moje suborce i vojnike da me hapse nego neka dođu sami. U njih mi ne bi bilo žao pucati – rekao je Leovac dodajući da su svi resursi stranke uključeni u obranu branitelja te da već imaju popis od 11 odvjetnika koji će ih zastupati, ako bude potrebe, pred sudovima.

– Račun njihove obrane ispostavit ćemo Vladi RH jer su oni odgovorni za sve ovo što se braniteljima danas događa. Hrvatska je danas postala jedan veliki zatvor za branitelje i pri tome ostajem, jer kako drugačije reći kada nas se uhićuje i ne smijemo prelaziti granice. Tražimo da se prekinu svi procesi protiv branitelja, zaustave uhićenja, a uhićeni branitelji puste, rekao je Leovac.

Ključne riječi

Komentara 22

BO
Bogumili
19:22 15.01.2011.

Pa sta nam radi ova Vlada Kosor i Josipovic samo mu fali jos Broz,, pa ja cekam svaki dan dame uhapse i da me proglase ko i ostale,, pa to nije moguce,,Sta nam rade sa CETNICKOM bandom,,

BZ
Branko Zajec
15:24 14.01.2011.

Do kada će Đapić sebe svrstavati u branitelje ? On može farbati ove mlađe, koji ne znaju njegov \"ratni put\" u Zagrebu, ali one starije ne. Provokator, lažni magistar i koješta drugo, otišao je u političku mirovinu, ali izgleda da teško podnosi anonimnost. Zato se oglašava sa ovako licemjernim prijedlozima.

KA
Kakma
18:53 14.01.2011.

Gle javilo se blebetalo iz politickih mrtvaca.I sta opet radi? Mlati praznu slamu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije