Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP, nakon trgovanja mandatima, doživio težak izborni poraz

HSP gubi mjesto treće stranke

10.04.2006.
u 19:37

Hrvatska stranka prava doživjela je težak poraz na ponovljenim lokalnim izborima. Naime, u Požegi, Dubrovniku i Velikoj Gorici izbori su raspisani zbog trgovine vijećničkim mandatima, a u svim je aferama HSP bio glavni akter.

U Velikoj Gorici obnašali su vlast sa SDP-om nakon izbora 2005., a sada nisu prešli izborni prag, kao ni u Požeško-slavonskoj županiji. Dapače, disident iz te stranke, Božidar Lujanec, osvojio je za listu HB-a, koje nije ni bilo 2005. na izborima, dva mandata. I u Dubrovačko-neretvanskoj županiji HSP nije zabilježio sjajne rezultate osvojivši tek šest posto glasova birača, odnosno tri mandata (jedan manje nego 2005.). I u Gradskom vijeću Stare Gradiške imaju tek jednog vijećnika.

Ovi rezultati svakako mogu izazvati zabrinutost u stranci kojoj neki predviđaju zaustavljanje trenda rasta, kao i gubljenje pozicije treće stranke po jakosti u Hrvatskoj. Predsjednik stranke Ante Đapić nije krio nezadovoljstvo ističući kako će u stranci analizirati ove rezultate te izvući pouku. Odbacio je optužbe da je HSP bila glavni akter u trgovini vijećničkim mandatima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije