Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

HSP dr. Ante Starčević: Milanović politizira, konstruira i laže!

– Prva neistina koju spominje je da je HSP AS glasovao za tzv. odredbe Statuta Grada Vukovara koje su omogućile uvođenje dvojezičnosti – navodi se u priopćenju koje je potpisao Pero Ćorić.
23. siječnja 2013. u 17:35 11 komentara 2 prikaza
ruža tomašić,pero ćorić
Foto: Duško Mirković/PIXSELL

VUKOVAR – Nakon današnjeg istupa premijera Zorana Milanovića u Saboru, kada je govorio o uvođenju dvojezičnosti u Vukovar, Pero Ćorić, glavni tajnik HSP-a dr. Ante Starčević rekao je da premijer politizira, konstruira i laže.

– Prva neistina koju spominje je da je HSP AS glasovao za tzv. odredbe Statuta Grada Vukovara koje su omogućile uvođenje dvojezičnosti. To je notorna laž jer je HSP AS osnovan tek četiri mjeseca poslije što je razvidno iz rješenja izdanog od Ministarstva uprave. Taj Statut bio je produkt dogovora Sanader – Đapić i jedan je od razloga stvaranja HSP-a AS. Druga neistina je da je taj Statut omogućio donošenje dvojezičnosti u Vukovaru. U istom izlaganju premijer je u Saboru rekao da je riječ o Ustavnom zakonu te na taj način sam sebe demantirao, navodi se u priopćenju koje je potpisao Ćorić.

Pozivaju i vladajuću garnituru na svim razinama da prestanu s manipulacijom hrvatske javnosti koju provodi uz pomoć lijevo-liberalnih medija.

– Direktni produkt ovakvih politikantskih konstrukcija i tajne suradnje SDP-a i SDSS-a je "dernek" održan na pravoslavni Badnjak u Borovu Selu. To je, nažalost, uvertira onoga što se događa ili će se događati, a direktnu odgovornost snosit će aktualni premijer Zoran Milanović te njegovi istomišljenici. Kao prilog tim crnim slutnjama dostavljamo vam poziv za obilježavanje Dana škole u OŠ "Trpinja" iz Trpinje. Poziv je napisan isključivo na ćiriličnom pismu te ukrašen fotografijama hrama Sv. Save iz Beograda – navodi Ćorić.

>> Matić Iviću: Hoću li i ja proći kao Rađenović, Miljuš, Sabina žena...?!

Viralni recept
Recept za pečeni krumpir 'srušio' internet: Ova metoda i začini spoj su koji čine savršenstvo
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
  • -obrisani-:

    uz pomoć lijevo-liberalnih medija tako i ovog glasila ni riječi o Sabi koji je dijelio listiće za ćirilicu. Naravno da Srpska Druga Partija pripremila je ovo u zajednici s prvom srbskom SDSS i nelustriranim medijima.

  • -obrisani-:

    bravo hsp.as nedajmo cirilicu koju zeli uvesti nenarodna vlast koja nikad nije voljela ni zeljela hrvatsku

  • -obrisani-:

    a HSP.AS...........je nastao od vanzemaljaca.......