Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

HSP. dr. A. Starčević: Zaokružite protiv jer nismo spremni

U šest godina pregovaranja konkretnije činjenice doznajemo tek u protekla tri tjedna otkad imamo šumu i buku informacija – smatraju u stranci
17. siječnja 2012. u 12:30 9 komentara 1902 prikaza
Ruža Tomašić (HSP) (1)
Foto: Pixsell

HSP dr. Ante Starčević pozvao je građane da izađu na referendum o ulasku u EU, ali da zaokruže "protiv" jer nisu dovoljno informirani budući da nije provedeno dovoljno javnih rasprava.

– Mi nismo euroskeptici ni eurofobi, mi smo eurorealisti. Prethodnu vladu Jadranke Kosor upozoravali smo da nije trenutak za potpisivanje pretpristupnog ugovora bez mišljenja naroda, a sada smo upozorili i Vladu Zorana Milanovića da nije trenutak za održavanje referenduma 22. siječnja – kaže glavni tajnik HSP-a dr. Ante Starčević Pero Ćorić. Dopredsjednik stranke Ivan Tepeš poručio je da je najveća zamjerka nedostatak javne rasprave.

– U šest godina pregovaranja konkretnije činjenice doznajemo tek u protekla tri tjedna otkad imamo šumu i buku informacija. Sve relevantne informacije stavljene su na internet, a većina građana nema pristup internetu. Građani nisu informirani, a informacije koje su zadnjih godina izlazile banalne su, primjerice, hoće li biti kolinja, o siru i vrhnju, a ništa se nije govorilo konkretno o stvarnim, egzistencijalnim stvarima – ustvrdio je Tepeš.

– Velika je kriza u eurozoni, ona nema svijetlu perspektivu, a mi bismo u nju ušli na koljenima. Ja se vodim u životu onom: Ako si u dilemi, nemoj! A mi smo sada u dilemi – poručila je Ruža Tomašić ispred Hrvatskog sabora, jer joj nisu dali da održi konferenciju za novinare u Saboru budući da njezini stranački kolege nisu dobili mandat u novom sazivu.

arheološki eldorado
Iz slavonskog tla najveću senzaciju tek treba iskopati. Sfinga?! Ma i to je moguće
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?
  • vucko:

    HSP Dr. Ante Starcevic je protiv ulaska Hrvatske u EU i onda citira : 11.527-1918 –doba Austro-Ugarske monarhije ! U to doba Hrvatska je doobila zeljeznicu ,Izgradjeno je Hrvatsko nrodno kazaliste i sve kulturne i znanstvene zgrade u Zagrebu a ... prikaži još!bu a i u drugim dijelovima Hrvatske.Simens,Arko ,sportski stadioni i mnogi drugi objekti. 1.918 – 1.941 U kraljevini SHS i Jugoslaviji bili smo okupirani od Srba. 1.941. HSP se spetljao sa fasistima i postali smo „Nezavisna drzava Hrvatska“ koja nas je nakon 1.945. god. stajao preko 300.000 hrvatskih zivota najvise hrvatskih domobrana ali i Ustasa i hrvatskih partizana antifasista. Kakovu domoljubnu politiku su stranka HSP vodili a slogn im je bio SPREMNI …………..Bezglava i antihrvatska politika da smo na kraju ostali medju gubitnicima.Od 1.945. do 1.991. god. od nass u pokusali stvoriti komuniste prethodno opljackali hrvatske seljake ( agrarna reforma) a sitno poduzetnistvo i industrija podrzavljena ,izgradjena autocesta 45 km do Karlovca ,Uvedena planska privreda i ekonomija koja se je urusila samo od sebe ( OURI ) producirali smo samo maglu i domoljubne parole napisane u CKKPJ u koje smo trebali vjerovati.

  • vucko:

    Nakon 1.991. god. uz velike zrtve Hrvatski domoljubi oslobodili su i stvrili Suvrenu drzavu Hrvatsku,onako razorenu i opljackanu zahvaljujuci i nekim velikim Hrvatima iz svih mogucih stranka opet pod parolom :\" Stegni remeni, sparaj kune za crvene tajkune\" . Eu ... prikaži još!u nam pruza sansku da pocinjemo normalno zivjeti , mozemo li to odbiti ?

  • Georgij:

    1102-1526 1527-1918 1918-1941 1941-1991 2013-----opet slugani