Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U spomen na ubijene

HSP AS traži uvođenje Dana žrtava komunizma

Pero Ćorić
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
18.08.2015.
u 14:21

Prvo obilježavanje Dana žrtava komunizma iz HSP-a AS najavili su za nedjelju, 23. kolovoza na Golom otoku u općini Lopar

HSP Ante Starčević svojim će koalicijskim partnerima predložiti uvođenje Dana žrtava komunizma, koji bi se u Hrvatskoj obilježavao svakog 23. kolovoza u povodu Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima. Svoj zahtjev temelje na rezolucijama Vijeća Europe i Europskog parlamenta iz 2006. i 2009. te na deklaraciji Hrvatskog sabora iz 2006. godine, koji govore o potrebi osude zločina totalitarnih komunističkih režima.

– Kao najsnažnija i stožerna pravaška stranka imamo obvezu ne dopustiti da padnu u zaborav tisuće nedužnih hrvatskih domoljuba koje je ubio bivši komunistički režim. Njihov zajednički krimen jeste ljubav za Hrvatsku te neslaganje s komunističkim terorom koji je sudjelovao u zatiranju svega hrvatskog na najsvirepiji i najpodmukliji mogući način, od Bleiburga do Golog otoka – navodi se u priopćenju koje potpisuje glavni tajnik stranke Pero Ćorić.

Prvo obilježavanje Dana žrtava komunizma iz HSP-a AS najavili su za nedjelju, 23. kolovoza na Golom otoku, u općini Lopar. 

>> Cvijeće i svijeće za žrtve komunističkog terora

Komentara 10

Avatar istovari
istovari
15:41 18.08.2015.

Za rubriku "Ko dalje pljune"....

Avatar davcro
davcro
17:16 18.08.2015.

Predlažem da se uvede i dan žrtava tuđmanizma, a niti dan nacionalističkog šovinizma nebi bio na odmet

Avatar Oneill
Oneill
17:55 18.08.2015.

Neznam nesto slabo zbrajas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije