Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
financiranje stranaka

HSP AS protivi se povećanju sredstava za stranke

Ivan Tepeš
Davor Puklavec/PIXSELL
11.12.2014.
u 12:33

- HSP AS protivi se takvom povećanju dotacija, taj novac treba upotrijebiti za gladnu djecu u školama diljem Hrvatske – rekao je Šimunović, dok Tepešu nije jasno kako ni jedna velika stranka nije reagirala na ovo povećanje sredstava.

Vladajući produbljuju animozitete između građana i političara jer podižu iznose za financiranje parlamentarnih stranaka dok građani imaju sve manje plaće, ocijenio je danas vršitelj dužnosti predsjednika HSP dr. Ante Starčević Ivan Tepeš.

Saborski zastupnik te stranke, Ivan Šimunović podsjetio je da je prije tjedan dana izglasan proračun kao i prijedlog da se političkim strankama cenzus sa 50 milijuna kuna za godinu dana digne za 10 posto, a projekcije za 2016. još 12 posto, na 62 milijuna kuna.

- HSP AS protivi se takvom povećanju dotacija, taj novac treba upotrijebiti za gladnu djecu u školama diljem Hrvatske – rekao je Šimunović, dok Tepešu nije jasno kako ni jedna velika stranka nije reagirala na ovo povećanje sredstava. Iako je pala cijena sirove nafte na svjetskom tržištu, u Hrvatskoj se to na cijeni goriva nije ni osjetilo, dodaje Tepeš.

- Kad cijene nafte idu gore, dižu se cijene svega u Hrvatskoj, a sada kada cijene nafte padaju, nikome ne pada na pamet te cijene spustiti. Ministar Hajdaš Dončić prijeti da će u slučaju nemonetizacije autocesta cijene litre goriva biti 40 lipa viša, a mi ćemo na tu njegovu prijetnju pristati ako bude stvarno pojeftinjenje cijena sukladno svjetskom tržištu, jer Hrvatski građani tada neće osjetiti tih 40 lipa – zaključio je Ivan Tepeš.

>> HSP AS traži uvođenje viza za građane Srbije zbog Šešeljevih istupa

Komentara 6

PR
pravas01
13:20 11.12.2014.

Sad će se opet javiti stručnjaci koji će ovo prozvati "populizmom" i tražiti dlaku u jajetu samo zato što su ovaj prijedlog dali pravaši. Kada bi svi ovako pričali, ali i RADILI imali bi ovdje Norvešku i Švicarsku za 55 godina! Bravo za Šimunovića! U 5 dana dva vrhunska poteza, prvo vize za Srbe, pa sad i ovo. Otkako nema Ruže vidi se zaokret u vođenju politike pravaša! Napokon konkretne stvari, a ne samo lupetanje!

DI
dinamojavolim1
14:28 11.12.2014.

morao sam pola sata tipkat po portalu da dodem do ove vijesti izgleda da bas i nije bitno sta nam je zemlja pred bankrotom,sve vise ima gladnih a stranke dobile vise novaca i vidi cuda,HDZ i SDP se slozili sa tim

DI
dinamojavolim1
14:29 11.12.2014.

zaboravio sam napisat:bravo gospon Simunovic

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije