Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Čin provokacije"

HSP AS oštro osudio srbijansko vrijeđanje kardinala Stepinca

Ivan Tepeš
Foto: HSP AS
1/5
23.06.2016.
u 12:40

Velike mislioce srbijanske politike ovim putem upozoravamo da se suzdrže od vrijeđanja nacionalnih osjećaja naroda kojem su u ne tako davnoj prošlosti njihovi mentori nanijeli neizbrisive rane, stoji u priopćenju HSP AS-a

Predstavnici srbijanske vlasti ponovno su na najbrutalniji način uvrijedili cjelokupan hrvatski narod izravno nazvavši blaženog kardinala Alojzija Stepinca ratnim zločincem – kažu u HSP-u Ante Starčević.

U priopćenju koje potpisuje predsjednik stranke Ivan Tepeš navodi kako ova konstatacija za njih predstavlja čin provokacije i negiranja povijesnih događaja, ali i unaprijed smišljenog vrijeđanja hrvatskog nacionalnog bića s obzirom da gotovo svaki hrvatski dom ima sliku blaženog Alojzija Stepinca, a svi vjernici ga jednako tako nose u srcu i u njemu nalaze utjehu, snagu, potporu i vjeru.

U stranci ističu kako se u službenom priopćenju Ministarstva vanjskih poslova Srbije kao razlog smjene srbijanskog veleposlanika Srbije pri EU Duška Lopandića navodi "neobavještavanje MVP Srbije o organiziranju izložbe o ratnom zločincu Stepincu, koji je osuđen na 16 godina zatvora zbog zločina nad Srbima u fašističkoj ustaškoj NDH". Nadalje je, kažu, nekadašnji učenik Slobodana Miloševića srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić izjavio kako je "neshvatljivo da se u centru EU otvaraju izložbe nekome tko je sudjelovao u pogromu i u svojoj zemlji bio osuđen na 16 godina zatvora". Točka na i bila je izjava srbijanskog ministra Aleksanda Vulina koji je ovu izložbu u Bruxellesu nazvao "pokušajem rehabilitacije vikara ustaške vojske".

- HSP AS nikada neće pristati na ovakvu retoriku koja dolazi od strane službene srbijanske politike. Velike mislioce srbijanske politike ovim putem upozoravamo da se suzdrže od vrijeđanja nacionalnih osjećaja naroda kojem su u ne tako davnoj prošlosti njihovi mentori nanijeli neizbrisive rane! Ovakve stavove uvijek ćemo žestoko osuđivati ne pristajući na tezu da ako deset puta ponovite laž, ona postaje istina – stoji u priopćenju. 

>>Srbija opozvala šefa misije pri EU-u zbog izložbe o Stepincu

Komentara 65

DU
Deleted user
14:01 23.06.2016.

Opet se javlja ovaj proustaški redikul. Nisu nama Srbi nedavno nanijeli ništa, nama je svu štetu učinio vlastiti nacionalizam i šovinizam inspiriran uskrsnućem ustaštva, maskira demokratskim promjenama u istočnoj Europi i našim "novim govorom" 1990-te, uslijed čega su i hrvatski Srbi digli barikade, i započeli oružanu pobun. Ali uz svesrdnu pomoć naše vlastite političke nebulozne politike pod vodstvom HDZ-a i Tuđmana koja ih je cijelo vrijeme rajcala na to. Ima u ovoj zemlji dovoljno ljudi koji znaju brojati i više od dva, čak do šest ili osam, pa znaju da je ta Jugoslavija pod kojom Tepeš i dalje ustrajno podmeće Srbiju koja cijelo vrijeme "tlači Hrvatsku", imala 6 + 2 federalne jedinice, sve jednakoprave po definiciji, i koje su umješnišću vlastitog političkog vodstva omogućavale pojedinim republikama adekvatan razvoj i rast. Koji je u hrvatskom slučaju stao onda kada su se pojavili ovakvi likovi kao ovaj ...(neka svatko sam dopiše riječ kojom bi opisao ovakve ljude) Tko je ovom liku samo dao sveučilišnu diplomu, taj bi faks definitivno trebalo odmah ukinuti.

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
14:10 23.06.2016.

HSP AS oštro osudio srbijansko vrijeđanje kardinala Stepinca i poručio da je za štovanje jasenovačke baštine spreman.

Avatar dosadni
dosadni
13:25 23.06.2016.

a vidi našeg apolona😄

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije