Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pismo Radmanu

HSP AS: HRT ne priznaje neovisnost Kosova!

Ivan Tepeš
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
15.09.2015.
u 16:32

U emisiji 'Otvoreno' 14. rujna prikazana je karta jugoistočne Europe na kojoj je Kosovo prikazano kao dio Srbije

HSP dr. Ante Starčević uputio je otvoreno pismo ravnatelju HRT-a Goranu Radmanu, u kojemu stoji kako je nacionalna televizija grubo uvrijedila Republika Kosovo emitirajući u emisiji "Otvoreno" 14. rujna kartu jugoistočne Europe na kojoj je ta država prikazana kao sastavni dio Srbije. Time je, tvrde, neizravno implicirano kako Kosovo i dalje pripada Srbiji.

– Kako učinjena pogreška ne bi dovela do narušavanja odnosa između Hrvatske i Kosova, očekujemo kako ćete se u ime svih zaposlenika HRT-a osobno ispričati Republici Kosovo, ali i kosovskom narodu koji živi u Hrvatskoj, a čije su emocije nesumnjivo povrijeđene ovim postupkom – navodi se u pismu koje potpisuje predsjednik HSP-a AS Ivan Tepeš. U pismu se, također, postavlja pitanje je li javna televizijska kuća, koju plaćaju hrvatski građani, u službi službene hrvatske politike ili politike koju definira bivši potpredsjednik hrvatske Vlade Slobodan Uzelac koji se usprotivio priznanju Kosova, a koja se po ničemu ne razlikuje od službene politike Beograda.

Komentara 6

Avatar Mamlazac
Mamlazac
18:08 15.09.2015.

Milanovic TV , tko to jos nije shvatio ?

Avatar Baranjac81
Baranjac81
00:21 16.09.2015.

po rezolucoji ujedinjenih nacija 1244 kosovo i metohija su sadtavni deo srbije i tako ce i bizi dok se obe strane ne dogovore o novom razgranicenju. medjunaradno pravo se mora postovati,a ne kako ko hoce.

DU
Deleted user
19:32 15.09.2015.

Bravo za HRT i politiku koja ce region vratiti (najmanje) na Badintera. Ovo je vjerovatno bio samo nagovjestaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije