Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravstveni odgoj

HSD: Protestiramo zbog pokušaja diskreditiranja Štulhofera

Judith Reisman i Aleksandar Stulhofer (1)
Zeljko Lukunic/PIXSELL
13.02.2013.
u 09:57

Napadi ad hominem nisu primjereni demokratskom društvu, demokratskoj proceduri i tipu "rasprave" kojom se ugrožava dostojanstvo, znanstveni autoritet i osobni integritet, ističu iz HSD-a.

Hrvatsko sociološko društvo (HSD) oglasilo se priopćenjem u kojem ističe da se tijekom nedavnih rasprava o zdravstvenom odgoju u školama pokušalo diskvalificirati njihova člana, prof. dr. Aleksandra Štulhofera.

– U toj raspravi prevladali su nedemokratski tonovi, napadi na pojedince i ustanove. Posebno je napadnut prof. dr. sc. Aleksandar Štulhofer, a žalosno je da se rasprava o toliko važnom predmetu svela na vrijeđanje i dovođenje u pitanje znanstvenog, stručnog i moralnog integriteta sveučilišnog profesora koji je član Hrvatskoga sociološkog društva – naglasili su iz HSD-a i dodali:

– Izražavamo duboko neslaganje i žaljenje zbog nastale situacije te prosvjedujemo zbog načina na koji se u javnosti pokušava diskvalificirati naš kolega i član društva. Znanstveni ugled prof. Štulhofera neosporan je, niz godina djeluje kao stručnjak Svjetske zdravstvene organizacije u bihevioralnom praćenju HIV/AIDS-a. Također, prof. Štulhofer je i vrlo cijenjen znanstvenik i nastavnik koji objavljuje u najpoznatijim svjetskim časopisima – piše u priopćenju te se zaključuje:

– Napadi ad hominem nisu primjereni demokratskom društvu, demokratskoj proceduri i tipu "rasprave" kojom se ugrožava dostojanstvo, znanstveni autoritet i osobni integritet ne samo profesora Štulhofera, nego i šire znanstvene zajednice, pa i cijelog hrvatskog društva.

U obranu Štulhofera stao je i Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu na čelu s dekanom Damirom Borasom.

– Potaknut napisima kojima se već neko vrijeme želi diskreditirati i negativno etiketirati znanstveni rad i profesionalni dignitet našega kolege prof. dr. Aleksandra Štulhofera, i kao dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i kao znanstvenik i kao kolega i prijatelj iskazujem svoje duboko ljudsko i profesionalno neslaganje s takvim medijskim napadima na njega u kojima su se prestali upotrebljavati znanstveni argumenti u poznatom predmetu spora nego se počelo koristiti pukim argumentima "ad hominem" – piše u Borasovu priopćenju te se dodaje:

– Prof. dr. sc. Aleksandar Štulhofer naš je ugledni profesor s međunarodnom znanstvenom reputacijom, koji u svojoj struci radi savjesno, pošteno i samostalno i izvan bilo kakvih političkih ili drugih okvira, što služi na čast i njemu osobno i našem Filozofskom fakultetu u Zagrebu na kojem je zaposlen. Stoga svaku etiketu koja se putem medija odašilje protiv našeg kolege Aleksandra Štulhofera na način da se pokušava omalovažiti ili diskreditirati njegov znanstveni rad i istraživački doprinos znanosti smatramo neprofesionalnim, neetičnim i nepotrebnim činom.

>>GROZD Milanoviću: Smijenite Štulhofera, Jovanovića i Filipovića

Komentara 33

OB
-obrisani-
16:41 13.02.2013.

Niškoristi.

Avatar EU afrodita
EU afrodita
10:11 13.02.2013.

Ne dirajte mi Štulu!

HR
hrvperic
12:15 13.02.2013.

@profesorzag Mogu li te zamoliti za trenutak tvoje pažnje pa da mi odgovoriš na jedno vrlo jednostavno pitanje: Da li je Theo Sandfort čovjek (možemo čak reći i znanstvenik) koji pozitivno govori o odnosima odraslih osoba (prvenstveno muškaraca) s djecom?? Iskreno te molim te da mi odgovoriš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije