Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uvjetna sloboda

Hrvoje Žužić pušten iz zatvora. Tri godine ne smije voziti automobil

hrvoje žužić (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
11.03.2011.
u 18:18

Odvjetnik Ante Madunić kaže da je sudstvo u slučaju njegova klijenta "malo treniralo strogoću"

Tamnim BMW-om sisačkih registarskih oznaka vozač tvrtke Soidum došao je danas ispred Kaznionice u Lipovici po Hrvoja Žužića, puštenog na uvjetnu slobodu godinu i pol prije no što mu je istekla petogodišnja kazna. Osuđen je jer je pijan skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula Ružica Pavić, a njezin mladić Hrvoje Matijašić tada je teško ozlijeđen. Hrvoje Žužić iznio je oko 7 sati i 30 minuta osobne stvari iz kaznionice, pozdravio se sa zaposlenicima, sjeo na suvozačko mjesto i otišao kući. Odlukom Općinskog suda u Karlovcu koji ga je smjestio iza rešetaka, Hrvoje Žužić iduće tri godine ne smije sjesti za upravljač vozila. Zapravo ta mjera počinje teći tek pošto zatvorenik odsluži kaznu, što je popriličan apsurd jer znači da svaki osuđeni za kaznena djela iz prometa može za izlaska na vikend iz zatvora voziti!

Dobio maksimalnu kaznu

Ante Madunić, koji je uz Veljka Miljevića branio mladog Žužića, kaže da se u ovom slučaju "malo trenirala strogoća", podsjetivši da je Žužić na sud dovođen u lancima i da je prvi osuđeni na petogodišnju kaznu zbog prometne nesreće.

Ponavlja Madunić i da je Žužić imao zakonsko pravo tražiti uvjetni otpust, koji je lanjskog prosinca i dobio, te kaže kako će mu riječi majke pokojne Ružice Pavić, Mirjane Pavić, zacijelo pomoći poslije izlaska iz zatvora:

– Ganulo me i zahvalan sam majci pokojne koja je kazala da joj je žao i Hrvoja, da joj je žao što se baš njemu ta nesreća dogodila – rekao je odvjetnik Madunić.

Te riječi oprosta Mirjana Pavić iznijela je jučer u Večernjaku, kada smo joj javili da će Hrvoje Žužić izići na prijevremenu slobodu.

Nakon što je osuđen zbog prometne nesreće koju je skrivio 1. kolovoza 2007. godine vozeći kroz Veliku Goricu brzinom od 111 kilometara na sat, s najmanje 2,15 promila alkohola u krvi, Žužić je najprije bio u zatvoru Zagreb, odnosno njegovu odjelu na Vukomercu. Zbog zdravstvenih tegoba na mjesec dana prekinuto mu je izdržavanje kazne (operirao je rame, op. a),a 2009. godine premješten je u Kaznionicu u Lipovici.

Na posebnom tretmanu

Tu su mahom i smješteni osuđeni za kaznena djela iz prometa (čine oko 20 posto zatvorske populacije). Svi osuđeni zbog toga kaznenog djela u Lipovici su u posebnom tretmanu tijekom kojeg ih se uči poznavanju prometnih propisa, uzrocima nesreća, posljedicama te prometnoj kulturi. Tretman traje koliko i kazna. Ostaje nadati se da će u slučaju Hrvoja Žužića, i prije nesreće u Velikoj Gorici evidentiranog kao prekršitelja u prometu, naučeno i vrijediti.

– Ne, ne smije nikada više imati nesreću – komentira i odvjetnik Madunić.

Hrvoje Žužić najvjerojatnije će se vratiti na Ekonomski fakultet na kojem je tijekom izdržavanja kazne uspio položiti nekoliko ispita. Njegov imenjak Matijašić za koji će dan ponovno u toplice, a otac Marinko Matijašić kaže da na terapije mora kako bi zadržao ne baš sjajno zdravstveno stanje. Da izdrži, Hrvoja Matijašića sigurno hrabri i supruga. Mirjani Pavić ostao je oprost i odlazak na kćerkin grob.

Ključne riječi

Komentara 66

BK
bez.komentara
20:47 11.03.2011.

Da sam ja na vlasti donjeo bi zakon da ovakve treba žive zapaliti!

BK
bez.komentara
20:48 11.03.2011.

kakva hebena ženevska konvencija PM-rine

VA
Valerija007
09:52 12.03.2011.

A kako će se kontrolirati da 3 godine neće sjetsi za volan.? Dobit će policajca koji će ga pratiti? Mora li se toga pridržavati dok je trijezan ili samo dok je pijan? On je i prije te strašne nesreće imaoo gomili prometnih kazni koje su zataškane, kao i ekscesa u pijanom stanju i opet je sjeo pijan kao letva za volan. Je\'l možda dobio i zabranu konzumiranja alkohola? Možete li zamislit da će iz Velike Gorice do Ekonomskog faksa u Zagrebu ići autobusom ZET-a, a BMW stoji u garaži?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije