Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kredit hajduku

Hrvoje Tomasović: Hajduk ima gubitak od 180 milijuna kuna

'30.10.2011., Split - Nogometna utakmica 13. kola MAXtv Prve lige, HNK Hajduk - NK Inter Zapresic. Sharbini i Vukusic na kraju utakmice. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
30.05.2012.
u 15:30

Nevenka Bečić odgodila za petak najavljenu sjednicu Gradskog vijeća na kojoj je Hajduk trebao biti glavna točka dnevnog reda.

U Splitu se ovih dana samo govori o Hajduku za čiji je spas potreban kratkoročni kredit težak 60 milijuna kuna, a za koji bi jamčio Grad, i o Split Prideu koji će se održati 9. lipnja. I vlast i oporba u Gradskom vijeću žele spasiti splitske "bile". Nakon što su jučer vijećnici SDP-a i HNS-a zatražili odgovornost uprave Hajduka za teško financijsko stanje i izrazili sumnju da će se na kraju Hajduk prodati za jednu kunu, danas su konferencije posvećene Hajduku održali čelnici splitskog HSLS-a i nove političke stranke – HDSSD-a. Dr. Hrvoje Tomasović, nekadašnji šef splitskog HSP-a, a sada predsjednik HDSSD-a izvijestio je da je Hajduk prošlu godinu završio s gubitkom od 180 milijuna kuna!

– Splitski vijećnici ne bi trebali dići ruku za kratkoročni kredit Hajduku u iznosu od 60 milijuna kuna. Svaka će banka taj kredit odobriti, jer kad vijećnici dignu ruku, to je jamstvo da će biti vraćen. No, Maleš i ekipa krivo rade. Kredit im treba samo za preživljavanje. Ne mogu ga vratiti. Hajduk se, izgleda, ne može spasiti. Osuđen je na propast. Jedan od načina je da ode u stečaj i krene od nule. Ili da se rasproda prva momčad koja vrijedi 167 milijuna kuna i da klub počne raditi s podmlatkom – kazao je Tomasović. I HSLS-ovci drže da kredit Hajduku za koji bi jamčio Grad nije pravo rješenje.

– Ako ne postoji jasan, detaljan, ostvariv, a nadasve realan plan kako će Hajduk sredstva od 60 milijuna kuna vratiti u godinu dana, Grad Split ne smije prihvatiti da bude jamac, odnosno platilac – kazao je Tonći Blažević, čelnik splitskog HSLS-a. Trebaju, dodaje, zajednički tražiti druga rješenja.

– Ne vidimo razloga da se ne pričeka ljetni prijelazni rok i da se realiziraju najavljeni transferi pa da na jesen vidimo gdje smo. Zašto baš ovoliki novac koji bi mogao na koljena lako baciti i Grad Split, poručuju iz HSLS-a.

A, Nevenka Bečić, predsjednica splitskog Gradskog vijeća, odgodila je za petak najavljenu sjednicu na kojoj je Hajduk trebao biti glavna točka dnevnog reda.

Ključne riječi

Komentara 5

C5
c54t21q2
19:37 30.05.2012.

Hajduk je iznjedrio bezbroj bivsih i sadasnjih vrhunskih nogometasa i oni bi trebali uskociti svaki sa svojim ulogom kako bi spasili \"kucu u kojoj su odrasli\".Gdje su sada Vujovici,Sliskovic,Asanovic,Jarni,Tudor,Boksic,Bilic,Surjak,Buljan...................??? Uf...jednog sam zaboravio...a on bi svojim znanjem i umijecem ...upropastio i \"kozu na livadi\" a kamo li kladionice,pardon Hajduk.

Avatar Vrijeme
Vrijeme
19:59 30.05.2012.

Nema vise Sanaderovih kredita,....jel`to problem?

BU
budagigo
20:59 30.05.2012.

dače torcida pare jer ona praktički sada vodi klub pa se ne bojim da neče skupiti barem 20000 navijača koji če dati svak po 1000kn i dug ode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije