Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vraćao se s posla

Poginuo liječnik Stipić. Došao je s odmora, pun elana... tolike živote je spasio

stipić
Foto: Robert Anić/Pixsell
22.08.2017.
u 21:01

Dr. Stipić vraćao se s posla autocestom Zagreb – Macelj kada je pri pretjecanju izgubio nadzor i sletio u odvodni kanal

Koji god superlativ da napišete za njega, bit će premalo – govori nam dr. Zoran Bahtijarević. Ravnatelj Klinike za dječje bolesti od studentskih je dana prijatelj dr. Hrvoja Stipića koji je poginuo u ponedjeljak vraćajući se s posla iz Specijalne bolnice Magdalena na autocesti Zagreb – Macelj kod Stubičke Slatine. Policijskim je očevidom utvrđeno da je 52-godišnji kardiolog pri pretjecanju izgubio nadzor nad automobilom koji je sletio u odvodni kanal, a on je na mjestu ostao mrtav. Kobni ponedjeljak bio je prvi radni dan velikog stručnjaka, ali i čovjeka, nakon godišnjeg odmora.

“Izgubili smo puno”

– Došao je svjež s odmora, pun elana, ujutro smo se kao i uvijek sastali i evo... masu života je spasio, a ovdje je izgubio svoj život – govori nam prof.dr.sc. Mihajlo Šesto, ravnatelj Magdalene, opisujući doktora Stipića kao vrhunskog kardiologa i velikog čovjeka kojeg su pacijenti jako voljeli i cijenili.

Kako je ravnatelj Šesto govorio kroz suze, nije ih skrivao ni dr. Bahtijarević koji je s poginulim prijateljem vodio brigu i o zdravlju nacionalne nogometne reprezentacije. Upravo ih je njemu kao vrsnom kardiologu vodio na pregled prije važnih reprezentativnih utakmica.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

– Veliki stručnjak i još veći čovjek. Njegova obitelj, ali i hrvatska medicina i svi mi smo izgubili jako puno, tek ćemo shvatiti kakvog smo čovjeka izgubili. Unatoč svojoj iznimnoj stručnosti, on je ostao skroman, miran i normalan. Ma, što je bio veći, Hrvoje je bio jednostavniji i tako topao da svi mi od njega možemo naučiti kako biti čovjek. Liječio mi je i majku i oca i ne mogu ni izreći koliko mi je teško. Moram samo ponoviti da je to bio čovjek bez premca – iznimno tužan i kroz suze opisao je gubitak prijatelja ovaj cijenjeni liječnik.

Doktor Stipić u ovu bolnicu u Krapinskim Toplicama otišao je nakon specijalizacije na Rebru. Specijalizacijske dane dijelio je s akademikom Davorom Miličićem kojeg je vijest o pogibiji također iznimno rastužila.

– Izniman čovjek i vrstan kardiolog koji je toliko volio ljude i život... Ovo je stvarno žalosno i užasna tragedija. Svugdje je bio omiljen jer je baš dobar i čestit čovjek, a također i veliki stručnjak. Jako mi je teško – rekao nam je akademik Miličić. Puno tuge i nevjerice za ovakav naprasan odlazak čovjeka koji je imao poštovanje i kolega i pacijenata. Proglašavam je najboljim liječnikom upravo po izboru pacijenata koji sućut obitelji i tugu nakon tragične vijesti objavljuju i na društvenim mrežama. Javljaju se ljudi kojima je dr. Stipić pomogao, spasio živote njima, njihovim bližnjima. Bio je to čovjek kakvog samo jednog možete susresti u životu, pišu.

U Magdaleni od osnivanja

“Hrvoje Stipić, vrhunski kardiolog, totalno opušteni, svima dragi lik i naš ludi golman u MNK Šestine (Chipoteka), zahvaljujući čijim smo akrobacijama i osvojili Keglić, dok je to u ovom gradu nešto značilo. Hrvoja više nema, uvijek mi se činilo da malo prebrzo živi, a izgleda da je tako, prebrzo, ušao u jedan zavoj vraćajući se s posla iz Magdalene. Vjerojatno je i tijekom tog zadnjeg dežurstva spašavao život nekom frendu frendovog frenda. To je bio Hrvoje. Tužno je što takvih frajera više uglavnom nema”, napisao je Dan Figenwald.

Doktor Stipić otac je dvoje djece školske dobi i brat tenora Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagreb, Tvrtka Stipića. Bio je pročelnik kardiologije u Magdaleni, specijalnoj bolnici za kardiovaskularnu kirurgiju i kardiologiju u koju je došao po njezinu samu osnivanju unazad 20 godina. Briga za pacijenta i visoka stručnost karakterizirali su njegov profesionalni rad, o čemu danas mnogi i svjedoče potaknuti nažalost nesretnim događajem i preranim odlaskom dr. Stipića. Velikog stručnjaka i još većeg čovjeka, poručit će prijatelji preminulog 52-godišnjaka.

Komentara 25

TT
TTjac
21:54 22.08.2017.

Bio je vrhunski kardiolog i veliki čovjek. Vjerujem da je otišao na neko bolje mjesto.

ME
merym
23:19 22.08.2017.

Tako malo ostalo vrhunskih liječnika u Hrvatskoj . ova nas je tragedija još više osiromašila.Pokoj.mu vječni i mir a obitelji sucut

DR
drasmic
08:17 23.08.2017.

Bio je izuzetan dečko, uspješan skijaš u SK Končar, i dobar čovjek vrhunski stručnjak, spreman pomoći svima, bezrezervno, neka ga anđeli čuvaju, a obitelji iskrena sučut.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije