Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvoje Mateljić umro zbog komplikacije

29. prosinca 2008. u 19:21 18 prikaza

Povjerenstvo za unutarnju kontrolu zagrebačke Kliničke bolnice “Sestre milosrdnice” zaključilo je, prema neslužbenim informacijama, da je 35-godišnji Hrvoje Mateljić umro zbog komplikacije pri operacijskom zahvatu. Riječ je bila, kao što smo pisali, o rutinskoj operaciji podvezivanja želuca.

Nakon razgovora sa svim zdravstvenim djelatnicima koji su sudjelovali u operaciji i zbrinjavanju pacijenta te njihovih pisanih izvješća o tome što se događalo u operacijskoj sali, stav je povjerenstva da su svi medicinski postupci bili u skladu sa strukom i stručnim smjernicama te da je krvarenje koje se ne može kontrolirati komplikacija u operaciji.

U Kliniku za kirurgiju u Vinogradskoj bolnici danas će doći zajednička zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva i Liječničke komore koja će također ispitati sve okolnosti tragičnog slučaja i donijeti završno mišljenje. Podsjetimo, Hrvoje Mateljić umro je zbog krvarenja na laparoskopskoj operaciji podvezivanja želuca, a krvarenje je počelo jer je kirurg pri ulasku u trbušnu šupljinu instrumentom zarezao aortu.

Wienerberger
NOVA GENERACIJA GRADNJE
Od 2021. godine svi novoizgrađeni objekti morat će zadovoljavati standarde gotovo nula energetske učinkovitosti