Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mali umjetnici

Hrvoje Dumančić radio s djecom pisanice od gline

usklik
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
17.03.2013.
u 13:47

Akademski kipar već je bio na Zimskoj likovnoj koloniji kada su crtali konje, a sada je djeci doma pokazao ‘cake’ koje koristi u svom ateljeu

Prvi sam put u Dječjem domu Vladimir Nazor bio na Zimskoj likovnoj koloniji. Sada sam ponovno došao i oduševljen sam. Divno mi je raditi s djecom zbog njihovog zanosa i veselja. Sretan sam da ih barem na ovaj skroman način razveselim i život im nakratko učinim šarenijim i veselijim kroz umjetnost.

Raduje me što mogu dati svoj doprinos i uljepšati im Uskrs. Radimo pisanice od gline i pokazao sam im neke ‘cake’ koje inače koristim u svom ateljeu. Želim ih potaknuti da budu kreativni i pisanice naprave na svoj način – rekao je akademski kipar Hrvoje Dumančić. U karlovačkom Dječjem domu Vladimir Nazor na tradicionalnom USKLIK-u s mališanima iz Siska, Zagreba, Novog Vinodolskog i Pule napravio je prekrasne pisanice.

 Rado se vraćaju

 Polaznici tradiconalne Uskrsne radionice pažljivo su upijali svaku njegovu riječ i stvarali. Koristeći pribor, boje i puno mašte izradili su mnoge zanimljive ukrase.

 – Ovo je 16. Usklik i kod nas je uvijek lijepo i razigrano. Umjetnici se rado vraćaju, jer jako vole raditi s djecom – napomenula je ravnateljica Doma Maja Vučinić-Knežević. Još jedna radionica održana je u subotu kada je s polaznicima radila Vesna Aralica.

Na karlovački Usklik prvi su puta došle i učenice OŠ Vladimir Nazor iz Duge Rese. Zajedno sa svojom učiteljicom Nevenkom Mikulić veselile su se stvaranju novih radova i druženju s polaznicima.

 Izložba radova

 – Lijepo je i zanimljivo. Sudjelovale smo na natječaju Eko- etno moda i došle do županijske razine. Ovo je nešto novo i drugačije – rekle su osnovke Valentina Fudurić, Matea Mikuljan i Monika Jukić. I njihovoj školskoj kolegici Jeleni Grgić bilo je zabavno raditi s glinom. Za zimsku i proljetnu likovnu koloniju, koju svake godine organizira karlovački Dom sve je više interesa, ali problem je prostor.

 – Ovog smo puta morali smanjiti broj sudionika, jer ima daleko manja radionica od onih na ZILIK-u. Održava se u jednom prostoru i ograničeni smo brojem djece. Nastali radovi bit će izloženi u galeriji. No, moramo zadovoljiti želju djece. Ako oni odnesu svoje radove kući, ono što ostane bit će izloženo i nadam se da će biti nešto lijepo za vidjeti – kaže Vučinić-Knežević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije