Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Hrvatskoj se crno piše bez slobodne ekonomije, uza svu gomilu novca iz EU

Dokumentarna serija „Opstanak“ istražuje i poteškoće i zastoje u kojima je hrvatsko gospodarstvo i pokušava ponuditi rješenja koja bi pomogla Hrvatskoj da dostigne gospodarske standarde razvijenijih

Komentari 7

DU
Deleted user
02:08 20.04.2021.

Hrvatskoj se crno piše s medijima i novinarima kakvi ste vi. Pravi ste unutarnji neprijatelji.

VL
Avatar Bujna Plavuša
Bujna Plavuša
18:13 19.04.2021.

Za razvoj liberalne demokracije i tržišne ekonomije je potrebna kreativnost, a ona nije moguća ako rigidna država ili rigidna religioznost (konkretno u slučaju Izetbegovića) sa svojim pravilima ne dozvoljavaju slobodu izražavanja i poslovanja. Da citiram populista Grilla: "Političari su samo ogledalo naroda". Pitanje je koliko se hrvatski narod stvarno želi osloboditi rigidnosti komunizma i svake druge zatucanosti i koliko se stvarno oslobodio predrasuda prema privatnom poduzetništvu, u smislu da na njega ne gleda kao na pohlepu, nepoštenje i gramzivost.

VL
VI
Vivian
16:04 19.04.2021.

Ako drzavu i gospodarstvo vodi netko tko je diplomirao na Marxizmu i Kardeljevom saoupravljanju, zasto se novinar cudi kako imamo "drzavni kapitalizam" ? Tu ubrajam - ogromnu i neucinkovitu birokraciju, korumpirano sudstvo, bezbroj kontradiktornih zakona i propisa, politicku trgovinu, uhljebljivanje "podobnih", bezbroj nameta i poreza itd.itd.

VL
SL
slavenZadravec
18:47 19.04.2021.

Na žalost, u današnje vrijeme najefikasniji kapitalizam je onaj bez ljudskih pravi koji je poprilično usmjeravan i nadziran od države - kineski.

VL
FR
francekmali
16:06 19.04.2021.

Kada prodaše banke,telekomunikacije,trgovinu,uništiše poljoprivredu i industriju,gdje i kako naći nadu i utjehu ??? Za sve okriviti Tita i komunjare što su stvorili industriju i sačuvali poljoprivredu i turizam??? A što da su još 70' tih sve rasprodali kao današnji ""državotvornii domoljubi"" i da čitava država,opstojnost i budućnost,ovisi o socijalnoj pomoći iz Brisela koju će ""vjerodostojno uništiti"",a ne potrošiti !!!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.