Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRUXELLES

Hrvatskoj ponovno nagrada EU za borbu protiv raka vrata maternice

eu parlament
Arhiva VL
26.01.2010.
u 18:11

Hrvatska je drugu godinu zaredom nagrađena “Biserom mudrosti”, nagradom koja se u Europskom parlamentu dodjeljuje već četvrti put.

Potpredsjednica Vlade za unutarnju politiku Đurđa Adlešič preuzela je jučer na svečanosti u Europskome parlamentu nagradu “Biser mudrosti” za uspješnu kampanju “Za sve žene”, usmjerenu na sprečavanje obolijevanja od raka vrata maternice.

Nagradom koja se dodjeljuje na sastanku posvećenome suzbijanju toga oblika raka, što se u EP-u održava već četvrti put, Hrvatska je nagrađena drugu godinu zaredom. Lani je nagradu preuzela tadašnja potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor.

Širom Europe svake godine oko 60.000 žena oboli od raka vrata maternice, a 30.000 ih umire iako bi se velika većina slučajeva toga raka mogla spriječiti cijepljenjem i ranim otkrivanjem bolesti.

- Ova je nagrada veliko priznanje za malu zemlju koja još nije ni članica EU, a zaslužili smo je dobrim rezultatima i načinom na koji se kampanja provodi. No i dalje zabrinjava podatak da u Hrvatskoj od raka vrata maternice godišnje oboli oko 400 žena, a oko 150 ih umre. Naš je cilj da svaka žena dobije pravovremenu obavijest i shvati da je njezino zdravlje na prvome mjestu – izjavila je Adlešič.

Komentara 2

AD
adiafora
19:38 26.01.2010.

Mora da smo dobri pokusni kunići dok su nam udijelili nagradu!!!

AG
Agramer198
22:59 26.01.2010.

adiafora imaš pravo, stvarno je nevjerojatno da se išta može pozitivno protumačiti jer svi znaju da smo mi Hrvati najgluplji, najgori,najservilniji, naj ovo naj ono.... Ak nemaš kaj pozitivno za reći radije nemoj onda niš, jer sav ovaj cinizam i skepsa su vjerojatno znakovi nekog poremećaja stoga si zemi lijekove ili ostani doma pa si deprimiraj familiju,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije