Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najave iz DHMZ-a

Hrvatskoj opet prijeti suša, slijede novi ekstremi?

susa 2
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
1/3
22.08.2013.
u 07:43

U HEP-u ističu kako unatoč velikoj potrošnji struje za rashladne uređaje i održavanje poljoprivrede na životu – zaliha ima dovoljno

Nakon dugotrajnog razdoblja s viškom oborina Hrvatskoj ponovno prijeti suša, javlja HRT. Dio srednjeg Jadrana "poštenu" kišu nije vidio gotovo dva mjeseca, a hidrološki je loše stanje i u ostatku zemlje. Potraje li sušno razdoblje, kao i prošle godine, dijelovi Hrvatske morat će proglasiti elementarnu nepogodu.

Godina 2013. je godina ekstrema – prvi dio godine bilo je hladno i neuobičajeno kišno – nakon toga suho i ekstremno vruće razdoblje, koje još traje. Dunja Plačko-Vršnak iz DHMZ-a smatra da vjerojatno slijede novi ekstremi.

U HEP-u ističu kako unatoč velikoj potrošnji struje za rashladne uređaje i održavanje poljoprivrede na životu – zaliha ima dovoljno. Seljacima je to slaba utjeha. Zbog visokih temperatura koje su prelazile i 40 stupnjeva te mjeseci bez kiše – urodi propadaju pred njihovim očima. Šteta se mjeri u milijardama.

>>  Seljaci obećavaju: Hrana neće poskupjeti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije