Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Hrvatskoj nedostaje čak 5000 vozača

Naslovnica 24. 1. 2019.
24.01.2019.
u 00:00

Autotrolej je zbog manjka vozača srezao vozni red, na dugim relacijama nisu više po dva vozača u autobusu nego samo jedan

Zbog nedostatka vozača riječki gradski prijevoznik Autotrolej sredinom ovog mjeseca bio je prisiljen ukinuti neke svoje linije dok je dio njih skratio. Na međugradskim linijama, primjerice između Zagreba i Dubrovnika, u nekim autobusima više nema dva vozača koja se mijenjaju u vožnji, nego samo jedan vozač odvozi cijelu tu rutu.

Nakon što odspava, isti taj vozač sam vozi autobus i nazad. Taj vozač osim što vozi autobus, kontrolira i karte putnika, ukrcava njihovu prtljagu. Zbog nedostatka vozača i neki teretni prijevoznici imaju već dulje vrijeme parkirane svoje kamione.

U Autotroleju su svoj potez ukidanja i skraćivanja linija objasnili time da je zanimanje profesionalnog vozača izuzetno deficitarno i da u Primorsko-goranskoj županiji uopće nema evidentiranih nezaposlenih vozača D kategorije koja je potrebna za obavljanje posla vozača autobusa. Stoga ta tvrtka natječaje za vozače objavljuje i u ispostavama Zavoda za zapošljavanje izvan Županije, a nudi im i osiguran smještaj. No ni to nije polučilo rezultate.

>> Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

Donosimo i sljedeće teme:

>> Vrh SDP-a Bernardiću: Moraš na listu za europske izbore!

>> Pomoćnik ministra zdravstva: Nema tolerancije za mito liječnicima

>> Željko Pervan: Naša se državica za svoje godine još i dobro ponaša

>> Bandić na iskaznicu bagerista stavio sliku otprije 13 godina

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar neidemdalje
neidemdalje
21:38 23.01.2019.

misliš nedostaje robova ... đubrad neće da radi za siću i gazdin mercedes, zimovanje, ljetovanje (posebno sa ženom, posebno sa ljubavnicom)...

TH
than
23:38 23.01.2019.

Jedino nam političara ne nedostaje. Njih imamo i za državu veličine bivšeg SSSR-a.

BL
bljak007
21:20 23.01.2019.

Preskupa država!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije