Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRZA REAKCIJA
Povratak na članak

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i HGSS spasili ozlijeđenog planinara

Ovo je 20. akcija potrage i spašavanja u ovoj godini u kojoj su sudjelovale letačke posade 395. eskadrile transportnih helikoptera.

Komentari 4

BA
Barbasmora
18:23 08.12.2019.

Dok smo toliko uplaseni hrvatska drzava nece nabavit helikoptera ( zrakomlata?) za spasavanje vec cemo se nadat da amerikanci doniraju kos par kiowa...ako ne cemo ih uzet na kredit. Nasa drzava nema pojma kako izgleda helikopter za spasavsnje sirokog ilili uskog spektra. Bolje da neznsmo i da ostajemo uvireni da su ratni jos bolji.... Hocemo kupit i staro letjece zeljezo nazvano eskadrila?

VL
Avatar roker
roker
23:29 08.12.2019.

Imali smo helikoptere za spašavanje još 1985 godine,opremljene donacijom ADAC opremom kakvom se ni danas ne bi posramili. Ta služba ukinuta je pred rat i već 30 godina entuzijasti pokušavaju Hrvatsku dovesti u društvo sofisticiranih država, ali ministar zapeo za F16. Ustvari, ovo je posao ministra Kujundžića, al se on u to ne razumije i teško mu priznat da je Hrvatska prije 34 godine bila Europa a danas vojni helikopter težak 13 tona koji sprži 900 litara kerozina za 60 min spašava čovjeka od 70 kg..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.