Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19. Gazdanopok

Hrvatsko gospodarstvo predstavilo se na sajmu u Szentlorincu

 Ljiljana Pancirov posjetila izložbeni prostor HGK – Županijske komore Virovitica
Foto: ŽK Virovitica
1/4
12.08.2012.
u 13:42

Na poljoprivrednom sajmu u mađarskom Szentlorincu izlagalo je 11 izlagača, od čega deset tvrtki iz Virovitičko-podravske županije i jedna tvrtka s područja Grada Zagreba.

U nedjelju 12. kolovoza 2012. god. Szentlorincu, u Mađarskoj, bio je zadnji dan 19. Međunarodnog sajma poljoprivrede „Gazdanapok“, kojeg je u petak otvorio dr. Zsolt Feldman, zamjenik državnog tajnika za poljoprivredu, Ministarstva poljoprivrede.

Na sajmu, koji je među dva najznačajnija specijalizirana sajma u Mađarskoj, izlagalo je gotovo 400 izlagača, iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, Rumunjske i Slovenije.

Temeljem Sporazuma o suradnji Županijske komore Virovitica (HGK) i Baranjskog županijskog poduzetničkog centra Pečuh, u organizaciji i realizaciji ŽK Virovitica temeljem reciprociteta (Mađari izlažu na sajmu „Viroexpo“ u Virovitici i „Agro arca“ u Slatini), izlagalo je 11 izlagača, od čega deset tvrtki iz Virovitičko-podravske županije i jedna tvrtka s područja Grada Zagreba.

Na sajmu su izlagali: Agroservis-proizvodnja d.o.o. Virovitica – promo materijal o proizvodnom programu tvrtke, Apis Cabuna – med za ugostiteljstvo, Diba d.o.o. Suhopolje – vina, Eurovoće Orahovica – konzervirano voće i povrće „Doora zimnica“, Medena Virovitica – med i ostali pčelinji proizvodi, Poison city d.o.o. Pitomača – čajevi i ljekovito bilje, Silosi Vtc d.o.o. Virovitica – ocat, Spider grupa d.o.o. Pitomača – čajevi i ljekovito bilje, VIRO Tvornica šećera d.d. Virovitica – šećer, Vitaflora d.o.o. Čačinci – tekuća gnojiva, te Medo-flor d.o.o. Donji Dragonožec - med.

„Medeni“ Virovitica, čiji vlasnik je Slavko Švraka, najveći hrvatski pčelar sa preko 2.100 pčelinjih zajednica, grad Szentlorinc je dodjelio priznanje, za kvalitet i asortiman izloženih proizvoda, te najbolji nastup stranog izlagača. Priznanje je Slavku Švraki uručio dr Mark Gervary, gradonačelnik Szentlorinca.

U sklopu 19. „Gazdanapok 2012“, Međunarodnog sajma poljoprivrede, u petak je održan Agro – Match“, Međunarodni skup poslovnih ljudi kojeg su organizirali Pečuški ured Enterprise Europe Network, Mađarsko-hrvatska sekcija Pečuško-baranjske Trgovačko industrijske komore i Baranya Business Centar.

Suorganizator „Agro – Match“-a bila je Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Virovitica te koja je i animirala je gospodarske subjekte s područja Virovitičko-podravske županije, za sudjelovanje na "Agro-Match-u".

Iz Virovitičko-podravske županije, osim izlagača, sajam je posjetilo izaslanstvo koje je predvodio Milan Vanđura, tajnik ŽK Virovitica, sa suradnicima i gospodarstvenicima. Svečanosti otvorenja sajma prisustvovali su i Ljiljana Pancirov, generalna konzulica RH u Pečuhu, u Mađarskoj, a u ime Virovitičko-podravske županije Zdravko Dijaković, zamjenik župana sa suradnicima, koji su posjetili izložbeni prostor HGK – Županijske komore Virovitica.

Najveći interes iskazan je za proizvode Eurovoća, Vitaflore, Medene i Medo-flora.

 

 

 

 

Komentara 1

Avatar tkozna
tkozna
10:33 13.08.2012.

Odavno prevaziđena metoda razvoja gospodarstva. Treba novce trošiti na razvoj novih proizvoda i linija,ovako samo šaka direktora ide malo sa svojim ljubavnicima promijeniti teren. Izbacite iz glava taj komunistočki način shvačanja gospodarstva i ne lupajte tuđi novac uzalud, na koncu bilo bi humano da si sami date otkaze jer ste nesposobni i neproduktivni za novo vrijeme!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije