Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Hrvatski vojnik za budućnost ili topovsko meso NATO-a?

S kojom infrastrukturom računa Ministarstvo obrane, s kojim novcem, i, zaista, s kojim ciljem?

Komentari 9

DU
Deleted user
09:41 31.01.2017.

prvi i temeljni zadatak hrvatskog vojnika je obrana granica države hrvatske u datom momentu a ne trabunjanja o budućnosti i to dalekoj. vojni rok od 30 dana je deja vu, bez veze, Hrvatska država u svakom momentu mora imati 10 ak tisuća dobro obučenih i spremnih i motiviranih vojnika , a ne mora imati npr.30 generala čemu to, etc

VL
BL
blagoje58
09:55 31.01.2017.

Hrvatska vlast mora inzistirati na dokazu pravog savezništva NATO i drugih saveza s našom zemljom. Kako je moguće da dok Hrvatska ima tjeralicu za Hernadijem, Austrija i Njemačka mu omogućuju javne nastupe. To dokazuje da je tim zemljama nebitna zemlja, i da odluke njene administracije pravno nevažećima. Istovremeno Hrvatska mora izručiti svoje državljane nor Njemačkoj (ne ulazeći u njihovu krivicu ili ne). Takvo ponašanje drugih država je najobičnija drskost, a ponašanje naše vlasti kukavičko, poltronaško i maćehinsko prema narodu koji ju plaća.

VL
CA
campa
13:27 31.01.2017.

U situaciji kakva je danas treba se svakako pripremati na sve opcije moguće obrane i agresije.Svakako treba ostati članioca NATO-a i računati na pomoć NATO snaga ali moramo biti spremni na prve udare i obranu sopstvenim snagama.Iskustvo nas uči daa aktiviranje NATO snaga traje i ako se usve umješa politika pomoć može biti uskračena ili kasna.Državu trebaju braniti njeni vojnici kako profesionalni tako i pričuvni.Ako pričuva nema osnovu a to je samozaštita i korišćenje osobnog naoružanja onda smo u velikim problemima.Zato svakako obnova služenje vojnog roka kao temelj sigurnosti te u hodu dorađivati potrebe obučavanja vojnika.Situacija u okruženju nam nalaže opreznost jer Srbija se naoružava te preko Dodika destabilizira BiH.

VL
NA
navijeke
13:21 31.01.2017.

Parafrazirat ću cijenjenu Renatu Rašović pri ocjenjivanju članka. Naime, ona temi pristupa vrlo ozbiljno, no pristupa li i odgovorno veliko je pitanje.

VL
GO
goronja
17:00 31.01.2017.

Jugoslaviji nije bilo preskupo imati vojni rok od 12 mjeseci a Hrvatskoj je preskupo i 6 mjesrvi, i sad je bolje u Hrvatskoj bez vojnig roka, pljuc

VL
SO
sofisticated
18:11 31.01.2017.

bože čuvaj hrvatsku odoh ja u Njemačku.

VL
ME
Meter
10:28 31.01.2017.

Mnogo generala, mnogo časnika... njima trebaju podređeni vojnici

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.