Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA NA OBJAVE

Hrvatski veleposlanik Ivan Sabolić: Plenković nije predložio da izbori u BiH budu odgođeni

Sarajevo: Prezentacija namjenske industrije Hrvatske za Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/3
25.03.2022.
u 23:55

Veleposlanik Sabolić u svom je reagiranju istaknuo kako se radi o priči koja je u cijelosti izmišljena

Hrvatski veleposlanik u BiH Ivan Sabolić u petak je demantirao tvrdnje nekih medija u toj zemlji kako je predsjednik hrvatske vlade Andrej Plenković na Europskom vijeću lobirao za odgodu izbora u BiH ukoliko ne bi došlo do dogovora o izmjeni izbornog zakona, što je Vijeće navodno odbilo.

Takvu je tvrdnju pozivajući se na neimenovane izvore prvi objavio portal Klix-a potom su je prenijeli i drugi lokalni mediji izvješćujući o zaključcima sa sastanka Europskog vijeća u Bruxellesu.

Svojom reakcijom takvim se interpretacijama ubrzo priključio i član Predsjedništva BiH Željko Komšić koji je kazao kako su "neuspjeli napori dužnosnika Hrvatske o odgodi izbora (u BiH) važna i jasna poruka za tijela vlasti BiH".

Veleposlanik Sabolić u svom je reagiranju istaknuo kako se radi o priči koja je u cijelosti izmišljena.

"Neslužbenom pričom o odbijanju navodnog hrvatskog prijedloga o odgodi izbora na Europskom vijeću, koja je potpuno izmišljena i netočna, očito se želi umanjiti prepoznati prihvaćeni konstruktivni napor premijera Plenkovića i vlade Republike Hrvatske kako bi se žurno došlo do političkog dogovora o ograničenoj ustavnoj reformi i o reformi izbornog zakona BiH", stoji u izjavi veleposlanika Sabolića.

Hrvatski je veleposlanik podsjetio da je EU u cijelosti u svom Strateškom kompasu prepoznao ustavnu arhitekturu BiH kao i da je na poticaj Hrvatske potvrdio spremnost dodatno se angažirati na najvišoj razini ne bi li se s predstavnicima političkih stranaka u BiH postigao dogovor o novom izbornom zakonu.

Komentara 6

HA
Habuhabuhabu
08:14 26.03.2022.

To je političko Sarajevo pogrešno prevelo. Bošnjaci nisu pravilno preveli. Hrvati su to dobro preveli na hrvatski jezik.

KR
Krotila
07:45 26.03.2022.

Herceg Bosna

Avatar xilandar
xilandar
11:13 26.03.2022.

Opet se hrvati mjesaju u tudju drzavu. Nikaj nisu naucili iz propalog velikohrvatski zlocinacki uzp na Bosnu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije