Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
projekt Ladder

Hrvatski učenici videom o toleranciji najbolji u konkurenciji gotovo 300 škola iz 17 zemalja

učenici
Foto: Screenshot
1/3
18.02.2016.
u 10:21

Na natječaju su sudjelovale 42 škole iz cijele Hrvatske, a svoja razmišljanja u kreativne slogane, crteže i videouratke sa snažnim porukama prenijelo je 350 učenika

Video maturanata varaždinske Gospodarske škole Anamarije Žuliček, Ene Anđel, Dalije Poustecki, Danice Štrige, Monike Kuzmić, Filipa Hadrović, Martine Končevski i Jelene Buden te crtež učenika imotske Osnovne škole Stjepan Radić Andrije Aračića proglašeni su najboljim radovima prijavljenim na natječaj „Neka se tvoj glas čuje“ koji je, u sklopu europskog projekta LADDER, provela Hrvatska zajednica županija.

Na natječaju su sudjelovale 42 škole iz cijele Hrvatske, a svoja razmišljanja u kreativne slogane, crteže i videouratke sa snažnim porukama prenijelo je 350 učenika. Na razini cijelog projekta LADDER na natječaju je sudjelovalo gotovo 300 škola iz 17 zemalja, a među pet nagrađenih našli su se spomenuti video Tolerance – ”Don’t let your eyes cover your heart with judgement” i crtež “Different religions, languages, skin colours; but we all belong to one human journey. Together we achieve more!”

U 34 najbolja rada našlo se, uz dva pobjednička, još jedanaest kreativnih rješenja učenika diljem Hrvatske što znači da su upravo naši učenici autori gotovo svakog trećeg izvrsnog uratka.

Komentara 4

Avatar dpejakovic
dpejakovic
11:00 18.02.2016.

Mislim da bi bilo najbolje da stavi na usta Hrvat, jer trenutno nema ugroženije skupine!

Avatar Sandokan
Sandokan
10:42 18.02.2016.

Da li će ikada itko tko raznim videouradcima i preformansima, navodno se boreći za ljudska prava, svoju državu cinka i blati pred međunarodnim krugovima u stvari ne doprinosi ni na koji način zaštiti obespravljenih shvatiti da postaje moneta za potkusurivanje u rukama međunarodnih moćnika koji Hrvatsku žele podjarmiti u svakom pogledu. Tako i ovi mladi ljudi u svom idealizmu u stvari ništa dobro ne čine uparvo tim obespravljenim skupinama.

DU
Deleted user
12:45 18.02.2016.

Eto nam još luftbremzera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije