Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Hrvatski turizam na gornjoj granici izdržljivosti

Naslovnica 17. 8. 2017.
17.08.2017.
u 00:01

Problem turizma koncentriranog u ljetnoj sezoni su kapaciteti i infrastruktura, kaže Sanja Čižmar

Tulum je počeo sjajno. Skupilo se malo društvo, puštaju se ploče, krenula i čaga... Baš je zabavno. No brzo se pročulo. Jedan je nazvao frenda. Drugi par prijateljica. Stan je sad pun. Nema više čaša za sve, neke su se i razbile. Nema ni pića, prolilo se, pod je ljepljiv. Teško se probiti i do vlastitog WC-a. Odeš k susjedu, a kod njega isto. Gužva. I on napravio tulum. I njegov je stan pun, a ljudi samo dolaze... Iz male zabave postala je – muka. Pojavili se problemi. Stan je premalen za tulum takvih razmjera. Događa li se to danas hrvatskom turizmu? Tulum upravo traje...

Infrastruktura naše zemlje, od malih mjesta do onih najrazvikanijih, teško može pratiti toliki interes i mase ljudi. Primjer iz prakse, najjednostavniji. Parkiranje. – Gospođo, mogu li se parkirati u vaše dvorište, evo ostavit ću vam 30 kuna, sve je puno – pitao sam ženu u Baškoj Vodi. Kimnula je glavom te me pustila u svoje dvorište. Primjera su stotine. Svjesni su toga i turistički oci. Ministar Gari Cappelli u ponedjeljak je kazao:

– Pozivam sve one koji nemaju strategiju razvoja turizma da to učine jer gradovi koji su to učinili još prije 10-15 godina pristupili su pripremi onoga što se sad događa, prvo su gradili infrastrukturu i sad nemaju nikakav problem s parkiralištima ni bilo kojim komunalnim segmentom – prenosi ministrovu izjavu iz Crikvenice Novi list.

>> Cijeli članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju 

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Tko je učenicima ukrao maturalna putovanja i izlete

>> Tvrtko Barun: Izbjeglice trebamo gledati kao braću i sestre

>> Feljton: Izetbegović morao otići s čela SDA nakon rušenja Twinsa

>> Nagradna igra: Večernji list daruje 50.000 kuna

Komentara 24

MO
mobitel20
01:12 17.08.2017.

Ocaj i jad jugonacionalista svih boja su nase zadovoljstvo ! Desetine milijuna turista svake godine se uvjeri koliko smo dobar, radisan, ukljuciv i posten narod. To je jace od svake difamacije koju sustavno rade velikosrpski sovinisti i nacisti, od Nacertanija pa do danasnjih presmijesnih Vucicevih pupavicastih botova po tzvhrvatskim portalima ! Kada dobijemo postenu novinarsku, a ne aktivisticku medijsku scenu, to ce biti vrijednije od dogradnje infraszrukture koja je i ovako na zavidnoj razini...osim zeljeznice,, to moramo priznati.

BU
Bubra
21:38 16.08.2017.

A ti janezu i dalje spokojnije i dalje lijeci se na vecernjem:-) odi se malo okupaj nema veze gdje ili u Hr ili Slo. Dobro bi ti doslo malo oduska.

NO
nogogaz
07:32 17.08.2017.

Jedna teroristička bomba- auto na trajektu i nema više gužve

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije