Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZGODA U SLOVENIJI

Hrvatski skijaši ostali visjeti na žičari

30.12.2008.
u 18:15

Skijašima koji su sa žičare, s tridesetak metara visine, već vidjeli parkiralište na kojem su ih čekali njihovi automobili srce samo što nije stalo kad je gondola kašljucnula, zatresla se i – stala. Samo koju minutu prije nego što su trebali dotaknuti iskrcajnu stanicu, četrdesetak je slovenskih, hrvatskih, mađarskih... skijaša, na Štefanje, u povratku sa slovenskog skijališta Golte, ostalo visjeti u zraku. Nelagoda i strah potrajali su gotovo dva sata, koliko je domaćinima trebalo da ih oslobode.

– Bila je dvojba hoćemo li pokušati pomaknuti gondolu, dogurati je preostalih nekoliko metara do dna ili ćemo skijaše spuštati s točke na kojoj se zaglavila. Iz sigurnosnih je razloga odlučeno da se skijaši počnu spuštati s pomoću sajla. Učinili su to pripadnici službe za spašavanje i sve je prošlo u redu – kazao je jedan od radnika hotela Vesna u Topolšici čijih je gostiju bilo i u zaglavljenoj gondoli i na vrhu skijališta. Oni su kasnije te večeri neprohodnom cestom dovezeni terencima, a među njima samo pukim slučajem nije bio Zagrepčanin Igor Strmečki.

– Mi smo dan prije bili na tom skijalištu, a toga dana, u petak, ostali smo u hotelu jer je bilo loše vrijeme. Da se nešto neuobičajeno događa, shvatili smo kad je osoblju i kuharima u hotelu rečeno da će neki gosti kasniti te da su u žičari ostale visjeti 44 osobe i da među njima ima i djece. Na vrhu je pak odsječeno od svijeta ostalo otprilike 150 ljudi. Svi su na kraju sretno stigli – kazao je Igor. Od hrvatskih skijaša koji su prošli neugodno zatočeništvo naš je sugovornik razgovarao samo s jednim. I on, kaže Igor, nije zvučao traumatizirano. U šaljivu je tonu rekao: – Bolje da smo stali nego da smo pali.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije