Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMATIČAN APEL

Hrvatski savez slijepih poručio članovima za koga da ne glasaju na izborima

Vojin Perić, predsjednik Hrvatskog saveza slijepih
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
14.07.2016.
u 10:59

Hrvatski savez slijepih poziva da im se osigura aktivna participacija u javnom i političkom životu

Upravni odbor Hrvatskog saveza slijepih danas je uputio dramatičan apel, "pismo bez adrese", upozoravajući na težak položaj slijepih.

U pismu pozivajući svoje članove, osobe s invaliditetom i sve one koji osjećaju nebrigu politike da na sljedećim izborima ne glasaju "za one koji su donijeli onu famoznu uredbu od 22. 4. 2016.godine, telefonskom sjednicom, a kojom su nam uskraćena značajna sredstva", kao ni za one koji im "u protekle četiri godine nisu podigli već spomenutu naknadu niti jednu kunu".

- Nemojte glasovati za bilo koga tko vas niti ne spomene u svojoj kampanji, a pogotovu, ne zaokružite one koji su nas lagali i koristili u komercijalne svrhe pri ulasku u Europsku uniju, pa nas nakon kozmetičke upotrebe ostavili da se mučimo, dovedeni ispod granice siromaštva - stoji u pismu.

Hrvatski savez slijepih također poziva da se osigura rana intervencija i rehabilitacija za slijepe, da se "prestane loptati sa osobama sa invaliditetom" te da se počne provoditi Konvencija UN-a, da im se osigura aktivna participacija u javnom i političkom životu i da se pod hitno riješi status pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.

>> Opremanje slijepih učenika: Udžbenik košta 18.000 kn

Komentara 2

HH
helgin@hogar
16:43 14.07.2016.

ne glasati za hdz, sdp i most!

Avatar NasaDomovinaHrvatska
NasaDomovinaHrvatska
12:03 14.07.2016.

Hrvatski savez slijepih poručio članovima za koga da ne glasaju na izborima,za slijepce iz SDPa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije