Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJEROV OPROŠTAJ

Hrvatski sabor prihvatio Sanaderovu ostavku

02.07.2009.
u 13:51

Nakon što je Hrvatski sabor raspravljao o ostavci premijera Ive Sanadera, njegova je ostavka prihvaćena sa 118 glasova za, dva suzdržana i jednim protiv (onim Dragutina Lesara).

Sanader: Nema potrebe za prijevremenim izborima
Bila je čast sjediti na ovom mjestu i voditi hrvatsku Vladu, želim zahvaliti svim ministrima, državnim tajnicima, te tajnici Vlade koja je često bila u sjeni. Posebno zahvaljujem predstavnicima medija, kamermanima i hrvatskim građanima na povjerenju. Siguran sam da ćemo i dalje nastaviti služiti hrvatskim građanima i hrvatskom narodu u drugom sastavu - rekao je Sanader na sjednici Vlade održanoj danas u Banskim dvorima.

Nakon konzultacija održanih s predsjednikom Stjepanom Mesićem, siguran sam da će se u brzom roku ova situacija riješiti jer imamo potporu parlamentarne većine i ne bi trebalo biti problema i nema potrebe za prijevremenim izborima jer ova je parlamentarna većina osvojila povjerenje građana - zaključio je Sanader.

Na današnjoj sjednici Vlade u saborsku proceduru upućeno je nekoliko zakonskih prijedloga od kojih se dva najvažnija odnose na aktualno stanje nastalo nakon iznenadne ostavke premijera Ive Sanadera.

To je prijedlog zakona o Vladi RH s nacrtom konačnog prijedloga zakona, kojim se ukida Središnji državni ured za upravu te se predviđa tehničko funkcioniranje Vlade u ostavci tako što se tekst članka 9. stavak 1 postojećeg zakona mijenja i glasi:

- Ako Hrvatski sabor prihvati ostavku predsjednika Vlade, Vlada će obavljati tehničke poslove do imenovanja nove Vlade“.

Druga ključna točka sjednice Vlade odnosila se na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ustrojstvu i djelokrugu središnjih tijela državne uprave kojim se utvrđuje ustrojavanje novog Ministarstva uprave koje svojim djelokrugom rada zamjenjuje Središnji državni ured za upravu.

U saborsku proceduru upućeni su i zakonski prijedlozi koje je nedavno prihvatio GSV, poput onoga o PDV-u i igrama na sreću te veći broj zakona koji se usklađuju s Europskom unijom.

Ostajem u Vladi. S Jadrankom Kosor odlično ću surađivati kao i do sada, izjavio je Božo Biškupić. Mi smo koalicijski partner i u potpunosti ćemo poduprijeti Vladu, dodala je Đurđa Adlešič.

Hebrang: Monstruozna je laž da rušim Ivu Sanadera

Galerija slika: Politička karijera

Predsjednik Mesić susreo se sa Sanaderom

Milanović: Potrebni su nam prijevremeni izbori

Očekivao je da će EU biti rješenje i za ekonomiju

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije