Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Hrvatski paradoks: vlasnici smo nekretnina, a iste ne želimo osigurati – ignoriranje ili neznanje?

Foto: HOK osiguranje
1/3
PR
Autor
PR članak
04.08.2019.
u 10:34

Hrvati na začelju Europe po izdanim policama osiguranja doma, a na europskom vrhu po nekretninama u vlasništvu

Mjesecima nakon potresa koji je u ožujku pogodio Zagreb i okolicu, strah je i dalje jedna od glavnih tema, a osjećaj sigurnosti nikad nije bio poželjniji. Građani su prvi put osjetili koliko su nemoćni u odnosu na prirodu te kako malo treba da ono što su gradili godinama završi s velikim oštećenjima. Međutim, oni koji su imali osiguranu imovinu financijski su udar znatno manje osjetili, što dovoljno govori o važnosti osiguranja imovine.

Ljeta su nerijetko praćena iznenadnim elementarnim nepogodama (požari, poplave…). Uz to, odlaskom na godišnji odmor nekretnine postaju česta meta lopova koji samo čekaju da kuće ili stanovi ostanu bez nadzora.

Foto: HOK osiguranje

Hrvatska je dosad bila na začelju Europe: samo 20 posto građana ima osiguranu imovinu, što je vrlo neobičan trend s obzirom na to da smo na samom vrhu Europe po vlasništvu nekretnina. Gotovo je 90 % nekretnina u vlasništvu građana, no niska stopa osiguranja imovine podudara se s niskom razinom financijske pismenosti.

HOK digital omogućava da u svega nekoliko koraka osigurate svoje jedino mjesto na svijetu u kojem počinje i završava vaš dan, nastaju najvrjednije emocije, u kojem proživljavate najiskrenije trenutke i koje nazivate MOJ DOM. Ovisno o odabiru, policom možete zaštititi građevinski dio stana, kuće i stvari u njima, a ujedno i pokriti izdatke za štete koje možete nanijeti trećim osobama. Osiguranje imovine predviđa mogućnost ugovaranja osiguranja za različite rizike poput požara, potresa, provalne krađe i razbojstva, loma stakla, loma strojeva, te osiguranja kućanstva, objekta u izgradnji i objekta u montaži.

Dom je za većinu najveća životna investicija, kao i najveća vrijednost koju posjedujete, te bi upravo zbog toga osiguranje doma trebalo biti prioritet. Zato sačuvajte sigurnost svojeg doma i odaberite zaštitu koja najviše odgovara vašim potrebama s pomoću HOK digital aplikacije koja na jednostavan i pristupačan način nudi cjelokupnu osiguravateljsku uslugu na jednom mjestu, od kupnje i obnove polica do prijave štete i plaćanja računa – digitalno i nadohvat ruke.

Foto: HOK osiguranje

HOK digital sadrži sve bitne osiguravateljske procese, a ako još niste bili u prilici isprobati ovu revolucionarnu osiguravateljsku aplikaciju, možete to učiniti odmah odlaskom na HOK digital stranicu ili na mobilnoj aplikaciji kojom HOK osiguranje svojim korisnicima omogućava cjelokupnu osigurateljnu uslugu bez odlaska u poslovnicu, te im pruža besprijekorno digitalno iskustvo. Korisnici HOK digitala u samo nekoliko klikova mogu napraviti personaliziranu policu osiguranja, a na aplikaciji možete voditi računa o svim svojim policama. Vrijeme koje ste trošili na odlazak u poslovnicu, traženje dokumentacije i prijavu štete odsad možete iskoristiti za svoje putovanje bez briga.

Linkovi za preuzimanje Android i iOS aplikacije te link koji vodi na web stranicu nalaze se u nastavku:

Android verzija: - https://play.google.com/store/apps/details?id=hr.hok_osiguranje.digital

iOS verzija: https://apps.apple.com/hr/app/id1513922722

Web aplikacija: - https://digital.hok-osiguranje.hr/

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar neidemdalje
neidemdalje
16:50 07.08.2020.

zato što se u hrvatskoj osiguranjem bave kriminalci... kad ti se desi nesreća i ako si osiguran možeš birati između dva paketa ili pristati na mizeriju koju ti osiguranje želi isplatiti ili dugogodišnji neizvjesni sudski proces...

TA
Talleyard
15:17 09.08.2020.

Sada bi mi svi trebali plaćati sanaciju neosiguranih nekretnina od koji su mnoge bile ruine. da ih nakon toga vlasnici mogu masno prodati.

AF
afer
16:07 08.08.2020.

Osiguravajuće kuće su prevaranti. Osigurao sam nekretnine a oni ne plačaju premiju ''osim ako baš ta šteta nije ugovorena''. kao da ja znam što će se dogoditi u budućnosti, varalice su.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?