Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TONI IVANIŠEVIĆ - TJEDNI PREGLED

Hrvatski paradoks: Izađeš na balkon i u drugoj si administrativnoj jedinici

28.03.2020.
u 12:21

Sada će se vidjeti mudrost naše vlasti koja je Hrvatsku premrežila županijama, gradovima i općinama.

SUBOTA, 21.3.

Policija megafonom poziva građane da ne izlaze iz stanova, na Jarunu i Bundeku racije i protjerivanje šetača i egzibicionista koji su lijep dan iskoristili za sunčanje, nema više labavo. Medijima marširaju eksperti, svaki sa svojom teorijom. Jedni kažu, nosite maske, drugi kažu, maske ne trebaju, treći tvrde da treba nositi i rukavice, četvrti da je dovoljno prati ruke 20 sekundi. Ljudi, gore ne može!

NEDJELJA, 22.3.

Oprostite! Može, i to puno gore... potres u Zagrebu! Svi su na ulicama. Korona nas je potjerala doma, potres izbacio na ulicu. Zagreb izgleda kao ratno poprište. Dakle, “ludi” Pavle Kalinić bio je u pravu kada nas je plašio katastrofama i upozoravao da smo na njih nepripremljeni. Nakon prvog šoka, dobrovojci se stavljaju gradu na raspolaganje. Zločesti plavi dečki spašavaju mame i bebe. Zagreb, nepokoreni grad!

PONEDJELJAK, 23.3.

Tek za 14 dana doznat ćemo koliko je potres naškodio borbi protiv pandemije. Dok Zagreb vida rane, dok se ispred njegovih palača raščišćava nered, gradom je prostrujala vijest da je građanin M.B. (podaci poznati organima gonjenja), uhvaćen na granici kako u panici pokušava pobjeći bilo gdje. Smirivalo ga je deset policajaca. Smirio se tek kada su mu objasnili da se u Zagrebu dogodio potres, a ne pretres!

UTORAK, 24.3.

Kako broj zaraženih raste, tako se smanjuju ljudska prava i naše slobode. Od danas, nema više napuštanja mjesta boravka. Sada će se vidjeti mudrost naše vlasti koja je Hrvatsku premrežila županijama, gradovima i općinama. Da nije tako, svatko bi se mogao kretati većim prostorom i širiti zarazu, ovako, ako izađeš na balkon, velika je vjerojatnost da ćeš se naći u drugoj administrativnoj jedinici. 

SRIJEDA, 25.3.

Iskulirani Vili, konačno je izgubio živce i petom kolonom nazvao kolege koje međumrežjem šire paniku tvrdeći da nam nedostaju osnovna medicinka pomagala u borbi protiv pandemije. Duboko grlo nas izvještava da se radi o kolegama bliskim jednoj političkoj stranci, a kako istu vodi specijalist za duševne bolesti, mogao bi se pozabaviti i svojim kolegama koje, kako Vili tvrdi, lažu javnost.

ČETVRTAK

HDZ-ovci su nekada voljeli prisluškivati novinare i oporbenjake, a sada bi voljeli kontrolirati kretanje svih građana, brižno pazeći na naše mobitele. Dakle, ne samo onih u koji vole malo prošetati iz samoizolacije. Osim toga, vlast je poželjela prepoloviti i radnička prava. Te vijesti su toliko zabavile javnost da je malo ljudi primijetilo da se, nakon spominjanja pete kolone, par traktora uputilo prema Srbiji. 

PETAK, 27.3.

Navodno BBB-ovci spremaju doček na trgu igračima Dinama koji su odbili smanjenja svojih skromnih primanja, ali i kako bi im zahvalili jer su spasili Hrvatsku, tako što su dozvolili Šahtaru izjednačenje u zadnjim sekundama, pa je tako izbjegnuta Valensija i eksplozija koronavirusa koja je pregazila nesretni Bergamo. I sada im njihov nevidljivi gazda iz karantene u Hercegovini, želi smanjiti plaće. Kaj god!

Ključne riječi

Komentara 3

ŠE
Švecki epidemiolog dr.Pedersen
12:25 28.03.2020.

Odeš u park i ugaziš u Ivaniševića.

SM
siki_miki
13:39 28.03.2020.

Dinamo spasio Hrvatsku. Pa da. A tko ce drugi, Hajduk mozda?

BA
Barbasmora
12:39 28.03.2020.

Jadni dinamovci....kako ce siromaci prezivit? Ce im štrumfi nosit hranu?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije