Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žele pomoći drugima

Hrvatski obiteljski rekorderi: Bračani darovali 90 litara krvi

kuščević
Ivo Čagalj/PIXSELL
27.09.2012.
u 20:28

Do sada su zavrnuli rukave 215 puta što ovu bračku obitelj čini malom tvornicom dragocjene tekućine i humanosti.

Nenad Kuščević (66) iz Nerežišća i njegova četiri sina obitelj su koja je najviše puta darivala krv u Hrvatskoj, pišu 24 sata. Do sada su zavrnuli rukave 215 puta i podarili oko 90 litara tražene 0+ grupe, što ovu bračku obitelj čini malom tvornicom dragocjene tekućine i humanosti.

– Kršćanski je da pomognemo, a Bog nam je dao zdravlje da, ne škodeći sebi, drugome produljimo ili spasimo život. Osim toga, to je dobro i za nas same – rekao je Nenad, koji ponosno ističe da su njegovi sinovi jedva čekali da postanu punoljetni kako bi kako bi mogli darovati krv.

>>Rekordni odaziv novljanskih darivatelja - dali 59 doza krvi

Kako 24 sata doznaju iz središnjice Crvenog križa, oni su kao obitelj rekorderi, a kao pojedinac to je Splićanin Duško Božinović koji je sam krv dao 186 puta.

>>Cijeli tekst čitajte ovdje

Komentara 1

CU
cutie
23:33 27.09.2012.

Svaka cast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije