Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOLJI NA STRANIM JEZICIMA
Povratak na članak

Hrvatski na višoj razini lani palo 439 maturanata, engleski njih 81

Najviši prosjek u posljednjih pet generacija na višoj razini ispita iz materinskog jezika je 3,10, a i to je navučena trojka

Komentari 4

Avatar Večernje žutilo
Večernje žutilo
18:26 01.12.2020.

Vjerojatno se svi slažemo da je obrazovanje direktno povezano sa standardom naroda jedne države (npr. Njemačka, Švedska, Švicarska, Etiopija, Kenija, Sudan). Pogledamo li standard hrvatskog naroda (zemlja EUa), onda znamo koliko vrijedi hrvatsko školstvo...

VL
EH
enigmus-hr
18:22 01.12.2020.

Eto ga, prije 30-tak godina je bio ogromni problem ako bi tko upotrijebio neki srbizam, a sada nam na velika vrata ulaze anglizmi i nike ništa. Zašto se sada ne galami? (I da se razumijemo, u oba slučaja treba jednako žestoko reagirati).

VL
IG
igy100
17:54 01.12.2020.

sta će im hrvatski?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.