Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u vatikanu
Povratak na članak

Hrvatski mučenik Miroslav Bulešić proglašen blaženim

Miroslavu Bulešiću koga su u njegovoj Istri ubili komunisti u kolovozu 1947. godine papa je priznao mučeničku smrt

Komentari 12

RA
Rangostar
16:06 20.12.2012.

Bas me zanima koje su vjere i nacije bili ta gamad komunisticka i kako to da nikog nebi od nase junacke vojske ondasnje da zastiti nam Miroslava Bulesica. Kad bih samo mogao naci nesto detaljnnije o ovom dogadjaju.

VL
BI
billynik
16:11 20.12.2012.

Zanimljivo je da se ni dan danas nitko nije odgovarao za taj zločin, to našu vlast ne zanima, važno da Manulić ima više borbenog sektora nego većina stvarnih ratnika.

VL
Avatar Naravno
Naravno
20:27 20.12.2012.

20.12.2012. u 18:49h whitesox je napisao/la: E da imamo više ovakvih svećenika!ali dat će Bog kad bude trebalo ,, koja je svrha crnog pape u RKC? I zašto mu beli daje blagoslov???

VL
BK
B Kosa
21:00 20.12.2012.

Rango star pitas se kako nitko nije bio od nase vojske da zastiti svecenika bulesica? Bilo je u istri nase vojske ali su bili komunisticke sluge i zajedno u ime bratsva i jedinstva su cinili zlo Ta nasa vojska je meni ubila strica lijecnika i pobila mnogo neduznog naroda

VL
SE
sestrićna
16:33 20.12.2012.

ma nemojte mi reći da su ga ubili komunisti?..pa ko bi rekoa da su oni tako zli?.jel imate vi dokaze za takvo što?..pa to je revidranje povijesti..a drug tito je volio sve nas(milsim zatući toljagom)..on i danas gleda sve nas..on je oličenje stare pravednosti..a sad imao novu pravednost..ma blago nama s takvom pravednošću..

VL
K1
k1milica
16:44 20.12.2012.

trebalo je to davno obaviti, a koljace ako nista drugo imenovati , a NAVIK ON ZIVI KO ZGINE POSTENO

VL
Avatar whitesox
whitesox
18:49 20.12.2012.

E da imamo više ovakvih svećenika!ali dat će Bog kad bude trebalo

VL
Avatar Naravno
Naravno
19:19 20.12.2012.

20.12.2012. u 16:44h k1milica je napisao/la: trebalo je to davno obaviti, a koljace ako nista drugo imenovati , a NAVIK ON ZIVI KO ZGINE POSTENO .. a šta je sa popovima koljačima koljačima?? Hans Ivan Merc, koga je papa Jovanan Pavle Drugi proglasio za blaženog, školovao generacije katoličkih sveštenika i aktivista, napajajući ih mržnjom prema Srbima, Jevrejima i Romima. Katolički sveštenici, njihovi biskupi i nadbiskupi bili su svirepi prema pravoslavnim sveštenicima. Tako su sv. Petru Dobrobosanskom čupali bradu, potkivali ga i zabijali klinove pod nokte sve dok nije izdahnuo. Svetom Platonu Banjalučkom su ložili vatru na grudima da bi ga potom rasporili i bacili u Vrbas. Na isti način je umoren i sv. Sava Trljajić koga su bacili u Katinsku jamu. Katolički svešteni su uz to silovali žene, sestre i ćerke srpskih popova, a potom ih terali da gledaju kako im ubijaju decu i primoravali da im čitaju opelo.

VL
Avatar kobra11
kobra11
20:00 20.12.2012.

@Naravno... nije to jedini primer da RKC krvnike proglašavaju blaženima i pored Stepinca su i za sveca proglasili Pie V, koji je izabran za papu 1566.,On je pre izbora, poznat od nazivom «Veliki inkvizitor», uputio je trupe u Južnu Italijunu Italiju sa zadatkom da poubija sve protestante. Kada je postao papa, uputio je trupe u Francusku da se sa oružjem u ruci obračunaju sa hugenotima i naredio komandantima da poubijaju sve zarobljenike. Vodio je rati i protiv islama, a masakri koji je izvršila njegova pomorska armada na obalama Grčke (Lepanto) 1571., zapamćen je u istoriji kao jedan od najstravičnijih događaja tog vremena. Posle smrti proglašen je za sveca.

VL
OB
-obrisani-
21:15 20.12.2012.

20.12.2012. u 21:00h B Kosa je napisao/la: .. Nakon Drugog svetskog rata hrvatska vlast se na brzinu preokrenula i zaboravila, da je bila do zadnjega dana na strani nacista i da ju je samo velika želja Josipa Broza - Tita za velikom državom, koju su mu saveznici i omogućili, spasla od denacifikacije, koja ni do danas nije izvršena. Odmah su nastavili akcije, započete na zasedanju ZAVNOH-a 1944. godine, i pripojili si Istru, razume se, uz drugarsko odobravanje slovenačkih partijaca. Jedan od većih obmanjujućih prikaza demografskog stanja Istre onoga vremena je sigurno knjiga Cadastre national del'Istrie (Nakladni zavod Hrvatske, Sušak, 1946), u kojoj su autori po pravilu sve Istrane, čije se prezime završavalo na -ić ili ič, proglasili za HrvatePored otimanja ti je i ubistvo 37 Slovenaca u Štrigovi, koje su hrvatske vlasti pobile odmah nakon rata, jer su tvrdili da je to slovenačka zemlja. I bili su u pravu! pored sveütenika stradalo je i iji približno 3000 Slovenaca iz Rijeke koji su upuäeni na Goli otok, gde, međutim, nisu stigli tamo , jer nisu disali po hrvatski i znali su one koji su na brzinu promenili uniforme.

VL
BK
B Kosa
21:32 20.12.2012.

Zrakotres kamo srece da nas ti tvoji nisu spasavali tvoji proleteri. U mojoj okolici nije bilo zatvora u 6 kotareva, kada su ti tvoji dosli u jednom kotaru 4 zatvora. jesili ti cuo za zatvore za zene u titinoj obecanoj zemlji. u Slavonskoj pozegi su umrle 22 zene gotovo sve nepismene u stocu u ercegovini je vise zena umrlo. Kada su fasisti napustili moje mjesto puna stale stke zita do 1949 najveca glad nije bilo ni jedne krave ni ovce vise

VL
DU
Deleted user
09:47 22.12.2012.

Blaženi Miroslave, moli za nas.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.