Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija se nastavlja

Hrvatski lovci donirali milijun kuna za stradale u Sisačko-moslavačkoj županiji

Sisak: Tomo Medved na sastanku s članovima Izvršnog odbora Hrvatskog lovačkog saveza
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/9
15.05.2021.
u 15:04

Prikupljanje novca pokrenuo je Hrvatski lovački savez još u siječnju, a danas su se na Banovini susreli i s ministrom branitelja Tomom Medvedom

Čim je 29. prosinca područje Banovine udarilo na 6.2 prema Richteru, lovci iz cijele Hrvatske počeli su pod vodstvom Hrvatskog lovačkog saveza (HLS) prikupljati donacije i pomoć za stradale u potresu

U akciju sakupljanja za Sisačko-moslavačku županiju uključili su se, kažu iz HLS-a, njihovi članovi, lovačke udruge i lovački savezi te pojedinci, a u posljednjih nekoliko mjeseci uspjeli su prikupiti milijun kuna.

Novac su danas i službeno dodijelili na tematskoj sjednicu Izvršnog odbora u hotelu Panonija u Sisku, a potom su organizirano autobusima obišli mjesta stradala u potresu, od Siska, Petrinje, Gline te Majskih Poljana.

15.05.2021. hotel Panonija, Sisak - Sjednica Hrvatskog lovackog saveza na kojoj su odlucili o dodjeli prikupljenih milijun kuna za stradala lovacka drustva u potresu. Photo: Edina Zuko/PIXSELL
Foto: Edina Zuko/PIXSELL

Održali su i radni sastanak s potpredsjednikom Vlade, ministrom branitelja i načelnikom Stožera za obnovu Banovine Tomom Medvedom, kojeg je dočekao predsjednik HLS-a, general pukovnik u mirovini Đuro Dečak.

- Milijun kuna će se donirati članicama temeljem potreba za obnovu srušenih i oštećenih objekata, a budući se akcija prikupljanja sredstava nastavlja očekuje se da će ukupno donirana sredstva premašiti iznos od milijun kuna - kažu iz HLS-a.

15.05.2021.,Sisak - Clanovi Izvrsnog odbora Hrvatskog lovackog saveza nakon obilaska mjesta stradalih u potresu odrzali su radni sastanak kojem je nazocio i potpredsjednik Vlade RH, ministar hrvatskih branitelja i nacelnik Stozera za obnovu Banovine, general Tomo Medved. Od 5. sijecnja do danas prikupljeno je milijun kuna koje ce se donirati clanicama temeljem potreba za obnovu srusenih i ostecenih objekata, a buduci se akcija prikupljanja sredstava nastavlja ocekuje se da ce ukupno donirana sredstva premasiti iznos od milijun kuna. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Komentara 1

DU
Deleted user
17:35 15.05.2021.

a država ništa nije osim što je raspisala dobrovoljne donacije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije